Hakhoff  en Heerink in de Hoornse Oosterkerk

02-07-2021

HOORNGIDS | Jazztrompettist Wouter Hakhoff en stadsorganist Mark Heerink openen op 14 juli in de Oosterkerk de serie lunchconcerten van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels.

Hoewel beide musici al decennialang actief zijn in Hoorn, is het de eerste keer dat ze gaan samenwerken. Het resultaat is een bijzonder origineel programma met improvisatie, een tango van Piazzolla, drie swingende ‘schetsen’ voor orgel-solo op het lied Lobe den Herren en een spectaculaire afsluiting van het concert met ‘Frigariana’ van Eugène Bozza voor orgel en trompet.

De musici
Wouter Hakhoff studeerde Trompet en Directie op het Conservatorium van Amsterdam. Als trompettist toerde hij 30 jaar lang langs vele jazz- en poppodia in binnen- en buitenland. Hij speelde o.a. met  popartiesten als De Jeugd Van Tegenwoordig, Engel, Diggy Dex en Tim Knol. 
Mark Heerink is organist van de Hoornse Koepelkerk en door de gemeente Hoorn aangesteld als stadsorganist. Hij geeft regelmatig concerten en is verantwoordelijk voor de programmering van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels.

Registreren
Het concert op 14 juli begint om 13.00 uur en duurt ongeveer half uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. In verband met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van tevoren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl)

Wouter Hakhoff (foto Rob Brakel) Wouter Hakhoff (foto Rob Brakel)
Organist Mark Heerink 3 Organist Mark Heerink 3

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
24-7-2021, 13:55
Door HoornRadio is van dit optreden geen opname gemaakt. Het is de redactie niet bekend of er door anderen een opname is gemaakt. Wij gaan dat informeren.

Reactie: (Anne)
24-7-2021, 13:25
Is er van dit optreden een opname gemaakt ? Zo ja, waar kan ik die vinden ?