Hollandia wint met 4-1 van De Blokkers in oefenpotje

04-07-2021

HOORNGIDS | Hollandia oefende voor de tweede keer na ruim 1½ jaar eerder deze week uit tegen VVW. Uitslag 0-2. Zaterdag 3 juli was de ploeg van trainer Jamal Yahiaoui, De Blokkers, sparringpartner tegen de jonge ploeg van Hollandia onder leiding van Anand Jagdewsing: “We missen nog een aantal spelers uit de selectie om verschillende redenen”.

Nu stonden er veel spelers uit de selectie van onder de 21. Ondanks de bedenkingen van de trainer weerde de ploeg zich goed tegen de iets oudere spelers van De Blokkers. De eerste 30 minuten ging de strijd gelijk op en waren er kansen over en weer. Toch wisten de Hollandianen op voorsprong te komen door een op het oog houdbaar schot: 1-0. Even later maakte Robin Meijer namens De Blokkers gelijk: 1-1. Wat ook de ruststand was. 

Tweede helft
Na rust zag je dat Hollandia meer conditie had met goed en snel spel. De pupillen van Jamal Yahiaoui konden er niet echt meer uitkomen om een goede aanval op te zetten. Echter één keer spatte de bal nog uiteen op de lat buiten bereik van de doelman van Hollandia, maar meer zat er niet in. Een schot van links ging er gelijk in een keer in en ook Sven Deen scoorde zittend 3-1. Even later was het 4-1 en dit was ook de eindstand. 

Trainers
Na afloop spraken wij met de trainers. Anand Jagdewsing gaf aan dat hij niet echt wijzer was geworden en ook bleek hij niet tevreden ondanks de winst van 4-1. Mede in het licht van de wedstrijd tegen Telstar. Jamal Yahiaoui was wel tevreden en ziet wel positieve dingen. Dinsdag won De Blokkers nog met 1-6 van HSV Sport. Zij gaan nu eerst met vakantie en starten weer in augustus met trainingen en oefenpartijen. Hij hoopt dat er blijvend kan worden gevoetbald zonder een lockdown in september.

Verslag en foto’s: Bert Putters

Hollandia - De Blokkers 3 juli 2021 Blokkers scoort 1-1 Hollandia - De Blokkers 3 juli 2021 Blokkers scoort 1-1
Hollandia - De Blokkers 3 juli 2021 Sven Deen scoort zittend 3-1 Hollandia - De Blokkers 3 juli 2021 Sven Deen scoort zittend 3-1
Hollandia - De Blokkers 3 juli 2021 bal tegen de lat Hollandia - De Blokkers 3 juli 2021 bal tegen de lat