D66 is drie lijsttrekkers voor de gemeenteraads-verkiezingen in Westfriesland 2022 rijker

06-07-2021

HOORNGIDS | Met groot plezier heeft de verkiezingscommissie van D66-afdeling West-Friesland afgelopen weekeind in Oosterblokker tijdens de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) de nieuwe lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 bekendgemaakt. 

Hoorn: Niek Heijne
In Hoorn is Niek Heijne de lijsttrekker. De nog steeds jonge en al ervaren Hoornse politicus is in het dagelijks leven notarieel medewerker. Hij ziet politiek als de meeste eervolle en ingewikkeldste vorm van invloed: “Ik heb de afgelopen jaren als raadslid meegemaakt hoe mooi, spannend, boeiend, lastig en inspannend het ambt van raadslid kan zijn.” Zijn doel is Hoorn leefbaar én leuker te maken voor alle inwoners.

Enkhuizen: Machteld Buit
Machteld Buit, werkzaam bij de GGD als medewerker bron- en contactonderzoek, is voor Enkhuizen de nieuwe lijsttrekker. Machteld wil graag wonen in een omgeving waarin ze, samen met anderen, invloed wil uitoefenen. Als raadslid heeft ze dit de afgelopen jaren al gedaan. “Als raadslid en lijsttrekker ben ik het gezicht van fatsoenlijke politiek. Iemand die vertrouwen heeft in burgers, die burgers wil horen en zich ervan bewust is dat de politiek er voor burgers moet zijn.”

Koggenland: Frans Kremers  
Frans Kremers uit Avenhorn is de lijsttrekker voor Koggenland. Daar is D66 vooralsnog niet in de raad actief. Frans gaat daar verandering brengen. De IT-er wil het gedachtengoed van D66 uitdragen in zijn gemeente. “Als lijsttrekker wil ik een verbindende factor zijn tussen D66 en de lokale leden. Een D66-fractie vormen voor de gemeenteraad Koggenland. Meedenken aan de toekomst van Koggenland en hoe we daar vanuit D66 met een progressieve blik aan kunnen bijdragen.” Frans Kremers is ervan overtuigd dat de Nederlandse bevolking meer dan ooit een positieve verandering verwacht. “Behoud van de natuur, gezonde lucht, gelijke kansen, een eerlijke economie. Daar ga ik mij samen met de andere D66-raadsleden in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen voor inzetten.”

Foto Jan Jaap Stelwegen: Drie D66 gemeenteraadslijsttrekkers: Machteld Buit voor Enkhuizen, Frans Kremers voor Koggenland en Niek Heijne voor Hoorn

Lijsttrekkers D66 GR2022 Lijsttrekkers D66 GR2022