Twee kinderen gewond bij aanrijding IJsselweg

06-07-2021

HOORNGIDS | Dinsdagmiddag 6 juli rond kwart over drie zijn op de IJsselweg in Hoorn twee kinderen gewond geraakt. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een auto reed de kinderen aan. De traumahelikopter kwam ter plekke voor medische assistentie. 

Eén kind is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere verkeert in ieder geval in stabiele toestand. Volgens een getuige was één van de kinderen op een step. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Twee kinderen gewond bij aanrijding IJsselweg Twee kinderen gewond bij aanrijding IJsselweg
Twee kinderen gewond bij aanrijding IJsselweg 2 Twee kinderen gewond bij aanrijding IJsselweg 2

Reacties
Reactie: (Ben)
16-8-2021, 12:33
Ter plaatse zijn er verkeersborden bijgeplaatst/gewijzigd. Zo wordt het snelverkeer nu beter geattendeerd op de situatie. Of het echt helpt zal de tijd leren, maar gemeente Hoorn kan in ieder geval aantekenen dat er actie is ondernomen!

Reactie: (frits bruin)
15-8-2021, 11:48
@ Hans B. : Je kunt overlast meldingen net zo goed per flessenpost doorgeven aan de gemeente Hoorn, want ook overlast doorgeven per telefoon, email, webformulieren, enz.; het haalt helemaal NIETS uit….We zijn weer terug bij af; de straten staan inmiddels weer vol met banden slipsporen van nietsnutten die een hulpmotor nodig hebben om de tijd van hun lege bestaan door te komen, en de toekomst van hun eventuele kids, klimaat-technisch, nóg onzekerder te maken… Welk geldbedrag heeft de gemeente Hoorn in dit zoveelste geval inmiddels verspilt voor haar laatste schijnoplossing ‘overlast Gettoboogerd’?

Reactie: (Hans Bruynsma)
23-7-2021, 13:49
Een aantal reageerders(oa. @Frits Bruin) legt de vinger wel op de zere plek. Mijn buurman heet pnlangs de gemeente hierover gemaild (m.n. het gedrag in het winkelcentrum). Het antwoord van de gemeente (kort samengevat): Gaat u maar praten met de wijkboa's in het wijklab! Nou, dan moet dat wijklab wel open zijn en moeten de boa's zich ook durven vertonen (en niet alleen voor een vette hap van Van Ree). De gemeente lijkt er dus NIETS van te begrijpen.

Reactie: (Frits)
11-7-2021, 12:49
PS “Hoorn moet je voelen” Slogan van de gemeente Hoorn. Dat is helaas gelukt, zowel auditief als - in het geval van deze arme kinderen - fysiek…..

Reactie: (Frits)
11-7-2021, 12:41
Tja, misschien heb je wel gelijk. Hoe dan ook; de gemeente Hoorn blijkt nog altijd geen grip te krijgen op de overlast in Kersenboogerd. Er scheuren nu ook veel auto’s /motor’s rond die keiharde knallen veroorzaken bij t loslaten van het gas; naverbranding of zoeiets… De grootste draaideur-schreeuwerds maken gewoon de dienst uit hier, en de Hoornse handhaving faalt…

Reactie: (Ben)
9-7-2021, 13:21
@Frits. Voor wat betreft geluid en gevaarlijk rijgedrag is er voldoende genormeerd. Gaat het m.i. om inzet voor handhaving en sancties. Overigens voor wat betreft bovenstaand ongeluk, lijkt dit een elektrisch aangedreven stepje dat helemaal niet op de openbare weg gebruikt mag worden. Misschien dat ouders daar hun verantwoording kunnen nemen. Of de overheid die dit soort voertuigen moet verbieden.

Reactie: (Frits)
9-7-2021, 13:03
PS Overigens geen kritiek op de onderbezette politiekorps; zij hebben verder maar te roeien met de riemen/regels die er zijn….

Reactie: (Frits Bruin)
9-7-2021, 12:59
Sancties zijn er niet of nauwelijks, @ Ben. Voorbeeld: google maar ‘s op ‘burnout op de quad - dumpert, daar zie je nog zo’n loser… De politie was/is op de hoogte van dit voorval (juni 2018 staat eronder) De enige logische sanctie zou zijn; rijbewijs invordering plus mega boete. Maar nee hoor, dit figuur heeft hierna nog veelvuldig verder door de Kersenboogerd rondgescheurd met een hels kabaal…. De politici leven in een theoretische vergader cultuur van ‘goochelen met zinscontructies’… Heb jij ooit de Burgemeester of de verantwoordelijk wethouders (regelmatig) in de wijk gezien?

Reactie: (Ben)
8-7-2021, 12:24
Helemaal eens met Bruin en Kors. Zelf maak ik veel gebruik van beschreven oversteekplaatsen. Heel erg gevaarlijk daar, ook voor volwassenen. Overigens zijn stoplichten geen garantie. Bij de door stoplichten beveiligde oversteekplaats ervoor is veilig oversteken niet gegarandeerd (stoplicht groen, maar pas op!) We moeten leven met een categorie mensen die verkeersregels totaal niet respecteren. Wat helpt daar tegen? Ik zou graag weten wat de maatschappelijke sancties zijn tegen de nozem die hier laatst met zijn BMW de gracht inzeilde. M.v.g. groet.

Reactie: (Frits Bruin)
6-7-2021, 19:03
@ (los van dit specifieke ongeval) De hele Kersenboogerd wordt als racebaan gebruikt door door een flink percentage krankzinnigen in auto’s, op motors/scooters, quads. Zie bijv. de auto die een woning was binnen geknald met Pasen; de auto die op 8 juni tegen achterkant winkel was geknald; de auto in de sloot eind juni, Zie alle nieuwe slipsporen op de straten, het scheuren in snelheden rond de 100 km/u in de doorgaande wegen Kersenboogerd. Hoogste tijd om wetgeving aan te passen zodat rijbewijzen van dit soort nietsnutten sneller ingevorderd kunnen worden met mega boete’s. Plaats ‘s onopvallende camera’s langs de wegen en je loopt binnen….maar, welterusten Gemeente Hoorn!

Reactie: (M.M.Kors-Manshande)
6-7-2021, 16:59
Op deze kruising gebeurt heel vaak (bijna) ongelukken. Er wordt door het doorgaande verkeer vanaf de stoplichten te hard gereden. Wat is DE oplossing voor een veilige oversteekplaats, nog meer stoplichten?