Motie Fractie Tonnaer aangenomen: afhaalfunctie ijsverkoop niet bestempelen als horeca

Gemeenteraadsvergadering 6 juli

HOORNGIDS | In een wilde motie van Fractie Tonnaer vragen zeven Hoornse fracties om de nota Hoorn Gastvrij 2009 te veranderen en ijsverkoop met afhaalfunctie niet te bestempelen als horeca, zodat de mogelijkheid geboden wordt aan banketbakker Van den Berg om vanuit zijn nieuw verworven winkelpand Nieuwstraat 8, schepijs te verkopen. Op basis van de verouderde nota horecabeleid heeft de gemeente Hoorn eerdere aanvragen voor ijsverkoop afgewezen. Door het aannemen van de motie wordt ijsverkoop alsnog mogelijk gemaakt. Al ruim zeventig jaar behoort ijs tot het vaste assortiment van veel banketbakkers. 

Er bestaat wel enige tegenstand bij de wethouder. Het afwijken van bestemmingplan in dit geval kan leiden tot  precedentwerking die je niet wilt hebben. Dit staat tegenover het argument dat het maken en verkopen van ijs bij het assortiment van banketbakkers behoort.

Wethouder Arthur Helling bevestigt dat banketbakkers ijs mogen verkopen. Het aandachtspunt om ijsverkoop met afhaalfunctie niet meer te beschouwen als horeca activiteit wil hij wel zorgvuldig nader onderzoeken. Hij zegt daarvoor een second opinion toe en komt daar zo spoedig mogelijk op terug. De motie wordt ondanks zijn toezegging in stemming gebracht en aangenomen.

Link naar inhoud van de motie: Inhoud motie om ijsverkoop banketbakker Van den Berg mogelijk te maken (/content/7951/download/clnt/98295_Motie_ijsverkoop_bakker_Van_den_Berg.pdf)

Van den Berg's Banketbakkerij Van den Berg's Banketbakkerij