Stichting Hoorn Marketing gaat stoppen

07-07-2021

HOORNGIDS | Het bestuur van de Stichting Hoorn Marketing heeft besloten de stichting op korte termijn op te heffen. Reden daarvoor is het gebrek aan vertrouwen vanuit de Hoornse gemeenteraad voor een succesvolle herstart.

Medio 2019 heeft het voormalige bestuur van de Stichting Hoorn Marketing haar taken neergelegd. Vanuit het belang voor een goede marketing van de stad Hoorn, zijn Rien van Drongelen (voorzitter OSH) en Jan Rosier (duovoorzitter HOC) als interim-bestuurders de uitdaging aangegaan om een succesvolle herstart mogelijk te maken.

Gedragen plan
Uitgangspunt voor een succesvolle herstart was een door cultuur, overheid, bedrijfsleven, bewoners en instellingen gedragen plan. Na gesprekken met deze stakeholders bleek unaniem dat een herstart van de citymarketing, vanuit een integrale benadering voor wonen, werken en bezoeken zeer gewenst was. In nauwe samenwerking met citymarketing bureau Response is het uiteindelijke herstart-plan opgesteld.

Wantrouwen
Tijdens de meningsvormende evaluatie over de voorgaande jaren met de gemeenteraad in oktober 2020, bleek echter dat een herstart vrijwel onhaalbaar was. Wantrouwen vanuit het verleden kon niet opzij worden gezet voor vertrouwen in de toekomst. Met als gevolg dat, ondanks een positief advies van alle stakeholders voor een herstart, de gemeenteraad ervoor kiest om als gemeente zelf de regie in handen te nemen over de marketing van de stad Hoorn.

Geen subsidie
De afgelopen maanden is tijdens gesprekken met wethouder Helling duidelijk geworden dat de gemeenteraad bij dat standpunt blijft en er geen subsidie wordt verleend. Op basis van die informatie heeft het interim-bestuur besloten de Stichting Hoorn Marketing op korte termijn op te heffen.

Ik hou van Hoorn 2 Ik hou van Hoorn 2