Organist Erik Jan Eradus en basklarinettist Michel Duijves in de Oosterkerk

17-07-2021

HOORNGIDS | In de Oosterkerk is op woensdag 28 juli 2021 om 13.00 uur een lunchconcert door organist Erik Jan Eradus en basklarinettist Michel Duijves.

Bijzonder programma

Het duo heeft gekozen voor een niet alledaags programma. Zo kunt u luisteren naar de verstilde Gammal Fäbodpsalm fran Dalarna van de Zweedse componist Oskar Lindberg. Het is gebaseerd op een zogenaamde Fäbodspsalm afkomstig uit de Zweedse streek Dalarna. Fäbodspsalmen zijn gezangen die in Zweden gezongen worden als het vee in het voorjaar naar de hoger gelegen weiden wordt gebracht. Van Eugène Charmon kunt u Méditation beluisteren. Eugène Charmon, pseudoniem voor de in Meppel geboren Jan Bernard Worst, maakte vooral in de jaren vijftig van de vorige eeuw furore met zijn orkest en composities.

Verder zal Erik Jan Eradus gaan improviseren en Michel Duijves zal een werk uitvoeren dat hij zelf heeft gecomponeerd: Walking in Spirals.

Musici

Beide musici hebben een ruime staat van dienst. Zo speelde Michel Duijves jazz en geïmproviseerde muziek met Quartetto Nieuw Amsterdam en Bite the Gnatze, en richtte hij in 1999 de folkband Maalstroom op.
Erik Jan Eradus is sinds 1 januari 2018 titulair-organist van de St. Josephkerk in Haarlem en daarmee opvolger van Henrik Andriessen, Albert de Klerk en Gemma Coebergh. In 2014 ontving hij voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur een zilveren medaille van de Société Academique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres in Parijs.

Organisatie

Het concert op 28 juli begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van tevoren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl).

Lunchcocert in de Oosterkerk Lunchcocert in de Oosterkerk