Vier goede redenen om vakantie te vieren op Bora Bora

22-07-2021

HOORNGIDS | Wie droombestemming zegt, zegt adembenemende landschappen, zonnig klimaat, wit zandstrand en turquoise water. Bora Bora (https://rondreistips.nl/azie/bora-bora/) staat garant voor dit alles en meer! Dit paradijselijke eiland in de Stille Zuidzee, genesteld in het warme water van een ongelooflijke lagune, trekt de aandacht van reizigers en heeft meer te bieden dan een ansichtkaart. Helaas is de reis naar dit eiland wel lang, want je moet eerst vliegen naar Tahiti (https://rondreistips.nl/oceanie/tahiti/) met een tussenstop. Vervolgens moet je nog een vlucht pakken naar Bora Bora, al kun je ook kiezen voor een veerboot. Gelukkig is dit het zeker waard vanwege de onderstaande redenen. 

 

Buitenactiviteiten

De lagune en de natuur van Bora Bora zijn de mooiste troeven, dus buitenactiviteiten zijn een ”must-do” die je niet mag missen. En daarvoor heb je een breed scala aan ervaringen om uit te kiezen die je avontuur, spanning of plezier zullen brengen. Het is niet verwonderlijk dat watersporten niet mogen worden gemist, aangezien de lagune en de onderwaterwereld buitengewoon zijn. Maak je verblijf in Bora Bora nog leuker met excursies per jetski, paddle, boot, catamaran, kitesurf, zeilboot of kajak. De lagune is ook een van de mooiste snorkelplekken ter wereld, net zoals ook het geval is in Maui (https://rondreistips.nl/amerika/maui/). 

 

Lagune

De lagune van Bora Bora zou de mooiste ter wereld zijn. En deze reputatie verdient het zeker! Je wordt gegrepen door het kleurenpalet van dit tropische paradijs waar het blauw van het water contrasteert met de groene Otemanu en Pahia Mountains. De lagune, beschermd tegen de oceaan door een koraalrif met duizend kleuren, biedt zowel ondiepe kristalheldere wateren als diepere wateren van een betoverend donkerblauw die deze oneindige variaties van bijna bovennatuurlijke kleuren creëren. En hoe zit het met de motus, deze kleine eilanden van wit zand omzoomd door kokospalmen zullen ervoor zorgen dat je echt geniet. 

 

Natuur

Als de lagune het juweel van Bora Bora is, mag je een bezoek aan het binnenland van het eiland Bora Bora niet missen, waar een wilde en fascinerende natuur tot bloei komt. Berijd een fiets of een scooter of neem te voet de enige weg die het eiland omringt. Liefhebbers van ansichtkaartlandschappen waar vulkanische reliëfs naast prachtige stranden en weelderige vegetatie bestaan, zullen hier erg blij van worden. De natuur van Bora Bora biedt intense kleuren en rauwe schoonheid, maar ook een adembenemend uitzicht op de lagune vanaf de hoogte. 

 

Rust

In tegenstelling tot wat je zou verwachten van zo’n begeerd eiland, heeft Bora Bora geen last van massatoerisme. De Polynesische toeristische actoren geven de voorkeur aan de controle van bezoekersstromen, dus het eiland wordt niet overbelast, verre van dat. Omdat er geen massa’s toeristen zijn, blijft Bora Bora een ongerept paradijs met schoon water en onberispelijke stranden. Dus ook in het hoogseizoen vind je altijd een beschut plekje om je handdoek op te leggen om te zonnebaden. Zo kun je toch nog wat genieten van rust tijdens je vakantie, al zul je natuurlijk niet helemaal alleen op dit prachtige eiland in de Stille Zuidzee zijn.

strand strand