Woekerende braamstruiken in Hoornse parken

Fractie Tonnaer stelt hierover vragen

HOORNGIDS | Fractie Tonnaer heeft een brief met vragen over woekerende braamstruiken in Hoornse parken aan het college van burgemeester en wethouders geschreven. Vooral in het park tussen Nok-Kap en Spant in de Kersenboogerd is sprake van wildgroei. Braamstruiken overwoekeren struiken en bomen in het gedeelte van het Willem Wiesepark. Hieronder de brief:

 

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betref: woekerende braamstruiken bij Nok, Kap en Spant

Hoorn, 23 juli 2021

Geacht College,

Buurtbewoners van Nok e.o. hebben ons attent gemaakt op de slechte staat van onderhoud van het parkje gelegen tussen Nok en Spant. Het parkje maakt deel uit van het Willem Wiesepark in de Kersenboogerd.

Tijdens de wandeling zijn we geschrokken van de wildgroei door braamstruiken in het park. Braamstruiken zijn vanwege de doornen gevaarlijk voor gebruikers van het park en overwoekeren struiken en bomen.

Bewoners en onze fractie hebben de indruk dat onvoldoende groenonderhoud in dit gedeelte van het Willem Wiesepark plaatsvindt. Daardoor worden de noodzakelijke inspanningen om de achterstand in te lopen steeds groter. Zonder kordaat ingrijpen verandert het park in een wildernis en wordt het onbruikbaar voor wandelaars en spelende kinderen. Om het woekeren te bestrijden hebben bewoners op enkele plaatsen in het park zelf stukken braamstruik verwijderd.

Fractie Tonnaer wil u oproepen de woekerende braamstruiken te verwijderen en het jaarlijkse onderhoud op te pakken.

Wij stellen u hierover de volgende vragen:

1. Onderkent u de problemen met de woekerende braamstruiken en het achterstallig onderhoud in dit gedeelte van het Willem Wiesepark, tussen Nok en Spant ? Wilt u de braamstruiken verwijderen en de schade aan het overige groen herstellen?

2. Is de achterstand in onderhoud en woekerende braamstruiken ontstaan door een beperkt onderhoudsbudget of door andere omstandigheden ? 

3. Is eveneens in andere parken van onze stad sprake van woekerende braamstruiken en wat gaat u hiertegen doen?

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Voorbeeld van woekerende braamstruik Voorbeeld van woekerende braamstruik