Hele buurt middenin de nacht op straat

Explosie Astronautenweg heeft grote gevolgen

HOORNGIDS | Middenin de nacht van zaterdag 24 juli op zondag 25 juli werden de bewoners van een flat aan de Astronautenweg in Hoorn opgeschrikt door een explosie. Rond vier uur ’s nachts was een enorme knal te horen, waarna omwonenden elkaar waarschuwden om snel hun huis te verlaten.

De al snel aanwezige politie zorgde ervoor dat er afzettingen kwamen en er geen paniek uitbrak. De opgeroepen brandweer ging het vuur te lijf dat op de begane grond in een der woningen was ontstaan. In de bewuste woning was op dat moment niemand aanwezig. Met een megafoon werden de bewoners opgeroepen hun huizen te verlaten. Ook ging de politie alle huizen langs om de mensen te waarschuwen. Dat gebeurde omdat de brand dreigde over te slaan naar de bovengelegen verdiepingen. Enkele bewoners werden met een hoogwerker naar beneden geholpen. 

Elders onderdak
De uit hun huis gevluchte omwonenden werd de gelegenheid geboden om tijdelijk hun intrek te nemen in het nabije buurtcentrum. Slechts een enkeling maakte hiervan gebruik. Het merendeel bleef op gepaste afstand de ontwikkelingen volgen, waarna rond 7 uur ’s morgens de situatie geheel onder controle was, zodat iedereen weer naar het eigen huis kon terugkeren.
Over de oorzaak van de brand bestaat nog grote onduidelijkheid. De bewoners waren er niet, waarmee een smeulend vuur of iets dergelijks is uitgesloten. Er wordt zelfs beweerd dat er sprake zou zijn van brandstichting, maar het politieonderzoek zal moeten uitwijzen of daar een kern van waarheid in zit.

Explosie Astronautenweg 2 Explosie Astronautenweg 2
Explosie Astronautenweg 1 Explosie Astronautenweg 1
Onderzoek in flat aan de Astronautenweg3 Onderzoek in flat aan de Astronautenweg3
Onderzoek in flat aan de Astronautenweg2 Onderzoek in flat aan de Astronautenweg2
Onderzoek in flat aan de Astronautenweg1 Onderzoek in flat aan de Astronautenweg1
Onderzoek in flat aan de Astronautenweg Onderzoek in flat aan de Astronautenweg