Trap er niet in: oplichting met pinpas

29-07-2021

De politie waarschuwt dat zich als bankmedewerker voordoende personen actief zijn. Mensen worden opgebeld met de mededeling dat er een poging tot fraude met hun bankrekening is gepleegd.

Om te voorkomen dat jouw bankrekening door criminelen wordt leeggehaald, zal er binnen een uur een bankmedewerker langskomen om je pinpas op te halen om deze te vernietigen, zodat de fraudeurs geen kans maken. Een nieuwe bankpas zal nog dezelfde dag worden bezorgd.

Binnen een uur arriveert de zogenaamde bankmedewerker bij het slachtoffer aan de deur om de pinpas en pincode op te halen. Na vertrek gaat de oplichter inderdaad direct naar de bank, niet om fraude te voorkomen, maar om je rekening met jouw eigen pinpas tot de laatste cent leeg te halen. Veel mensen zijn hier helaas al de dupe van geworden.

Laat niet zomaar iemand die u niet kent bij u binnen. In een aantal gevallen heeft de oplichter uit het huis van het slachtoffer zelfs ook goederen gestolen.

Trap er niet in! Uw bank zal u hiervoor nooit bellen en zeker nooit vragen naar de code van uw pinpas, of uw pinpas komen ophalen.

Bankpassen Bankpassen