Meezingen bij het Hoorns Byzantijns Mannenkoor?

02-08-2021

HOORNGIDS | Wil je eens meemaken wat het is om in een a capella koor te zingen, dus met alleen maar (mannen-) stemmen, zonder muzikale begeleiding? En in een taal die niet zo voor de hand ligt: het kerk-slavisch? Maar wil je ook eens meemaken wat het is om te repeteren onder een bezielende dirigent, een van de besten in zijn vak in dit land? En wil je eens genieten van de prachtige samenklanken die dat kan opleveren? Ga dan eens kijken en luisteren bij een van de open repetities  van het Byzantijns Mannenkoor in augustus.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor heeft de coronaperiode goed doorstaan. Vorig jaar, na de uitbraak, moesten alle concerten en kerkdiensten afgezegd worden en werden de repetities stilgelegd. Maar na een paar maanden zijn de leden in een open boerenschuur weer gaan repeteren, en hebben ze direct een paar nieuwe stukken ter hand genomen. Helaas moest het koor in november vorig jaar opnieuw stoppen, maar kon gelukkig met online repetities het koorgevoel vasthouden. En vanaf eind juni wordt weer met elkaar gerepeteerd in ruime, goed geventileerde kerken of zalen.

Het koor kijkt uit naar een hernieuwde kennismaking met het publiek. En hebben daarvoor al verschillende optredens gepland in november en december. Ook voor 2022 staat al een aantal uitvoeringen gepland. Alleen… ze kunnen daarbij wel versterking gebruiken.

Ben je een zanger die dit eens wil meemaken? Of je nu een hoge tenor stem hebt, of een lage bas, of iets daar tussenin: kom dan naar een van de open repetities op dinsdagavond 24 of 31 augustus. Ze repeteren op 24 augustus in de Hervormde Kerk van Hoogwoud aan de Radboudstraat 1. En op 31 augustus repeteren ze in de reguliere repetitieruimte in Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn. Beide avonden wordt begonnen om acht uur. Je mag je van tevoren aanmelden, maar het hoeft niet. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je mailen naar informatie@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl  (mailto:informatie@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl )of bellen met 0653-726706. Op de website www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl (http://www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl) vind je een aantal voorbeelden van het Slavisch-Byzantijnse repertoire dat wordt gezongen.

Hoorns Byzantijns Mannenkoor Hoorns Byzantijns Mannenkoor