Poorters ontvangen oorkonde

03-08-2021

HOORNGIDS | Vroeger werden de inwoners van een stad poorters genoemd. Vereniging Oud Hoorn blaast deze traditie nieuw leven in met de uitreiking van een oorkonde.

Op de foto een gedeelte van de deelnemers aan de cursus Cultuurhistorie Hoorn voor het verenigingsgebouw. Tijdens de laatste praktijkbijeenkomst namen zij met enige trots de oorkonde in ontvangst.

Erfgoed biedt herkenning, geeft houvast en identiteit. Door ons erfgoed te begrijpen, krijgt het betekenis en waarde. Vereniging Oud Hoorn organiseert bij voldoende deelname een cursus over de geschiedenis - en het erfgoed van Hoorn.

Erfgoed moet je vooral beleven! De praktijkbijeenkomsten bestaan uit een gevarieerd aanbod van activiteiten zoals rondleidingen, speurtochten, presentaties, kaartstudie en films. De zes praktijkbijeenkomsten vinden om de twee weken plaats op de zondagmorgen en duren ongeveer twee uur.

Iedere module in de cursusmap bevat per thema een aantal samenvattingen plus een aantal publicaties waarmee deelnemers zich kunnen verdiepen.  

De kosten zijn €129,- voor leden en €149,- voor niet leden. 

De cursus van 2021 is volgeboekt. Op de hoogte blijven van de nieuwe cursusdata? Stuur een berichtje naar educatie@oudhoorn.nl (mailto:educatie@oudhoorn.nl).

Bron: Oud Hoorn

Cursisten met oorkonde Cursisten met oorkonde