Kermisattracties rijden af en aan op Pelmolenpad

05-08-2021

HOORNGIDS | De kermisattracties rijden er af en aan. Aan het Pelmolenpad is al volop begonnen met de opbouw van de Hoornse kermis die dit jaar zal worden gehouden van 7 tot en met 15 augustus. En net als vorig jaar zijn het bepaald niet de kleinste kermisattracties die het kermisterrein de komende tijd gaat bezetten. De lijst met attracties is indrukwekkend te noemen.  

58 Attracties
Op de kermis komen 58 attracties met voor elk wat wils, waaronder de Airborne Mega Booster, Toxic, Super Mouse achtbaan, Disco Jumper XXL en de zweeftoren. Vanwege het coronavirus is er geen randprogramma. Wethouder Helling benadrukt dat de kermis op het Pelmolenpad ook dit jaar weer compleet en uitdagend wordt. ”We hadden allemaal natuurlijk liever een normale kermis in de binnenstad gehad”, legt wethouder Arthur Helling uit. ”Maar op een normale kermis komen dagelijks honderden en soms zelfs duizenden bezoekers af. Dan kunnen we de 1,5 meter afstand in de binnenstad echt niet garanderen. Bezoekers en exploitanten waren vorig jaar heel positief over de alternatieve kermis. Het decor is natuurlijk anders, maar we gaan onze traditie van de jaarlijkse kermis in ieder geval voortzetten en voor jong en oud een mooie en ook grote kermis neerzetten.” 

Lappendag
Op maandag 16 augustus zou het normaal Lappendag zijn, met de traditionele Lappendagmarkt. Maar de markt kan vanwege de 1,5 meter regel en de benodigde voorbereidingstijd niet doorgaan. De gemeente is nog in overleg met de horeca over ideeën om iets kleins te organiseren. Hoe dat eruit ziet is nog niet bekend.

Prikkelarme kermis
Op dinsdag 10 augustus is er wel een ’prikkelarme’ kermis tussen 12.00 en 14.00 uur. Dit maakt het voor mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een licht verstandelijke beperking of hoog gevoeligheid, ook mogelijk om van Kermis Hoorn te genieten. 
De Spinning Coaster, een heuse achtbaan, is al voor een groot deel gereed. Daarnaast verrijst de hoge zweef en de komende dagen zal er volop worden doorgebouwd om uiteindelijk te komen tot zo’n 58 attracties, waar vanwege de coronacrisis op aangepaste wijze een bezoek aan kan worden gebracht. Wie te kermissen gaat in Hoorn zal naast veel snoep- en eetwerk volop kunnen genieten van tientallen attracties, waaronder de fameuze spin, het spookhuis, de draaimolen, gokkramen en nog veel meer.

Kermis 2021 Kermis 2021