Veel meer vertrouwen en ruimte nodig voor de Kunst- en Cultuursector in Hoorn

GroenLinks, D66, CU en Fractie Tonnaer stellen politiek manifest 'Kunst en Cultuur' op

HOORNGIDS | Uit het rekenkamerrapport van eerder dit jaar, komt heel duidelijk naar voren dat de Hoornse gemeenteraad afgelopen jaren zeer weinig aandacht heeft geschonken aan de Kunst- en Cultuursector. Dit was reden voor de fracties GroenLinks, ChristenUnie, D66 en Fractie Tonnaer om de hand in eigen boezem te steken en actie te ondernemen. Zij stellen zich de vraag ’Hoe geven we onze rijke Kunst- en Cultuursector weer de aandacht die het verdient?’

Zij gingen in gesprek met een aantal betrokkenen uit de sector waarbij het idee ontstond om een ’politiek manifest’ hierover op te stellen. Dit vooral om kunstenaars en culturele aanbieders duidelijk te maken dat zij een belangrijke toegevoegde waarde vertegenwoordigen en dat de politieke partijen met hen in gesprek willen komen en blijven. Het manifest is tevens een oproep aan alle andere politieke partijen om hier ook richting aan te geven in de aankomende verkiezingsprogramma’s.

”Kunst en Cultuur is inclusief, verbindt, inspireert en draagt bij aan (de vorming van) identiteit. Dit dwing je niet af, het ontstaat. Het enige dat vanuit de overheid nodig is, is ruimhartig faciliteren, en lef. De coronaperiode laat overduidelijk zien hoe kwetsbaar de sector is en tegelijk hoe groot het gemis is bij de uitvoerders en bezoekers als het er niet is. De Hoornse Kunst- en Cultuursector is zeer actief en betrokken bij de stad en regio. De aandacht daarvoor mag niet afhankelijk zijn van de politieke wind die er waait”, aldus de opstellers van het manifest. Klik hier om het manifest te lezen (/content/7951/download/clnt/98504_Manifest_Kunst___Cultuur_in_Hoorn_-_augustus_2021.pdf).

Foto: geleend van Facebook Markt Kunst&Cultuur 

Vertrouwen en ruimte nodig voor de Kunst- en Cultuursector Vertrouwen en ruimte nodig voor de Kunst- en Cultuursector