Kruispunten De Strip in Zwaag tijdelijk afgesloten

Werkzaamheden duren t/m 30 augustus

HOORNGIDS HOORN | De kruispunten van De Strip met Hoge Weere/Jan Doustraat worden van 16 tot 30 augustus afgesloten voor al het verkeer. Fietsers worden omgeleid via het Paulus Utenwaelpad en via het Unjerpad. Doorgaand verkeer op De Strip kan gebruik maken van de omleidingsroute over de Dorpstraat, Noorderdracht en Bangert en omgekeerd. Voor kruisend verkeer is er een omleiding via de oversteek op de nieuwe kruising bij de Meetketting/Lage Hoek of de Bangert.

De kruisingen rond de Strip en winkelcentrum De Bangert zijn onderdeel van de schoolroute. Om deze veiliger te maken, worden er plateau’s aangebracht. Hiermee moet de snelheid van het verkeer verlaagd worden. Ook worden de kruisingen zo overzichtelijker. De huidige kruisingen worden als onveilig ervaren, omdat verkeer er vaak te hard rijdt.

Commentaar van de gemeente Hoorn op de gemeentelijke Facebookpagina: Als gemeente hebben we er alles aan gedaan om duidelijk te maken dat op dit punt extra opgelet moet worden. Er geldt een lagere maximum snelheid (30km/u) en de overgang van 50 naar 30 km/u wordt door de nieuwe plateaus beter zichtbaar. De plateaus bevorderen de doorgang van de nood- en hulpdienstenroute die over De Strip gaat. En het is nu veiliger voor motoren. Dat betekent echter niet dat iedereen maar zijn gang kan gaan. Iedere weggebruiker hoort hier zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van anderen te nemen en de verkeersregels te respecteren.

Foto: Facebook gemeente Hoorn

De Strip wegens werkzaamheden tijdelijk afgesloten De Strip wegens werkzaamheden tijdelijk afgesloten