Fotovrienden West-Friesland organiseert Kunst in de etalage

Van 28 augustus tot en met 12 september door heel Hoorn

 

HOORNGIDS HOORN | De fotoclub ’Fotovrienden West-Friesland’ uit Hoorn gaat opnieuw de uitdaging aan. Samen met tientallen winkeliers organiseert de fotoclub in het Hoornse centrum het evenement ’Kunst in de Etalage’. 

Na een jaar afwezigheid, in verband met de bekende coronaperikelen, is de organisatie heel blij met het grote aantal van 28 winkeliers dat deelneemt. Ieder jaar weer reageren de winkeliers positief op het evenement.

Expositieperiode
Twee weken lang exposeren de enthousiaste fotoclubleden hun werk in de etalages van deze winkeliers. De expositieperiode van 28 augustus tot en met 12 september is bewust gekozen. In het eerste weekend van september start namelijk het nieuwe culturele seizoen. Op 3, 4 en 5 september staat een weekend van kunst, cultuur en muziek op het programma, met op 5 september de alom bekende Kunstmarkt.

Looproute
De Fotovrienden West-Friesland hebben een speciale looproute uitgezet door het centrum van Hoorn. Deze voert langs alle etalages van de winkeliers die aan het evenement meedoen. De looproute kunt u op de website van de fotoclub vinden: www.fotovriendenwestfriesland.nl/kie (http://www.fotovriendenwestfriesland.nl/kie). Bij de deelnemende winkeliers en diverse andere locaties liggen vanaf eind augustus flyers met de looproute en een QR code voor meer informatie over de fotografen.

Jury
Ook dit jaar worden de etalages van de deelnemende winkeliers beoordeeld door een jury. Met de ’mooiste presentatie in de etalage’ strijden de winkeliers om de felbegeerde eerste plek. De presentatie van het fotowerk is hiermee een ware samenwerking tussen fotograaf en winkelier, waardoor etalage en foto op een zo origineel mogelijke wijze op elkaar aansluiten. Drie juryleden uit de kunst- en/of fotografiewereld zijn uitgenodigd om de etalages te beoordelen. De uitreiking van de 1e, 2e en 3e prijs aan de winnende winkeliers zal in september plaatsvinden.
De organisatie hoopt ook dit jaar weer op veel belangstelling tijdens het evenement. Kijk voor meer informatie op de website www.fotovriendenwestfriesland.nl/kie (http://www.fotovriendenwestfriesland.nl/kie) of op de Facebookpagina ’Kunst In De Etalage Hoorn’.

Kunst in de etalage 2 Kunst in de etalage 2