Kermiskaravaan verlaat Hoorn

16-08-2021

HOORNGIDS HOORN | Negen dagen lang hebben we weer kunnen genieten van de kermis. Weliswaar op een locatie die voor de meesten niet de uitgelezen plek is, maar gegeven de omstandigheden bleek dit, net als vorig jaar, de enige oplossing te zijn om toch nog kermis te kunnen vieren. 

Geen extra dag ook voor de kermisexploitanten, daar Lappendag er ook weer bij inschiet. Ze zijn in alle vroegte begonnen om hun attracties weer af te breken en koers te zetten richting Alkmaar. Daar zal de kermis, in tegenstelling tot in Hoorn, op drie verschillende locaties worden georganiseerd, te weten  Paardenmarkt, Kanaalkade en Overstad (Ringerskwartier). Van vrijdag 20 augustus t/m zondag 29 augustus zullen daar veel van de attracties staan die ook in Hoorn eindelijk weer eens wat geld hebben kunnen verdienen. Behoudens wat kleine incidenten is de kermis dit jaar rustig verlopen. Mede ook doordat veel personeel is ingezet om voor die rust te zorgen.

Terrassendag
Ook geen Lappendag vandaag. Dus ook geen Lappenmarkt. Wel, net als vorig jaar, een soort Terrassendag in de stad. Het normale leven keert weer terug. De scholen zijn weer begonnen, de bouwvakkers hebben na drie weken verdiende rust de draad weer opgepakt en de meeste vakantiegangers zijn weer teruggekeerd.

Kermis 2021 afgelopen 2 Kermis 2021 afgelopen 2