Karavaan festival zette door en beleefde succesvolle zomereditie

22-08-2021

HOORNGIDS REGIO | De expertise van Karavaan in het organiseren van theater op plekken die daar niet voor bedoeld zijn, komt goed van pas in coronatijd. Van 6 t/m 15 aug was er locatietheater op 18 locaties in de regio en een bruisend festivalhart met de naam YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark. In een coronaproof setting smulde publiek van ruim 200 voorstellingen en beleefde 9 voorstellingen hun landelijke première.

Landelijke bekendheid voor Noord-Hollandse plekken

Het festival oogstte pagina’s landelijke persaandacht en goede recensies door een verrassend programma rondom het thema Eigen Verantwoordelijkheid met theatervoorstellingen van gerenommeerde en vooral veel jonge theatermakers. Op locaties in o.a. Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Castricum, Schermerhorn, Egmond en Koedijk vonden voorstellingen plaats. Van een natuurbegraafplaats tot kassen in de polder en van de leegstaande Primark tot het desolate PEN-dorp. Volkskrant schreef: “De locaties van Karavaan Festival hadden niet passender kunnen zijn”.

Van publiekslieveling ‘De meester en Margarita’ op landgoed Duin & Bosch in Castricum werden extra voorstellingen gespeeld. Ook ‘Recht op de Hemel’ op landgoed Ter Coulster, het boerendrama ‘Mestmoeders’ op boerderij Zeilzicht en ‘Het Orakel’ in een Egmonds klooster verkochten rap uit.

Samenwerking Poppodium Victorie

Het festivalhart van Karavaan werd omgedoopt tot YES IN MY BACKYARD. Karavaan werkte werkte hierin succesvol samen met poppodium Victorie. Met straattheater, tentjestheater, lekker eten & drinken en elke avond een uitverkocht concert in het park trok het zomerfestival een divers publiek. De organisaties zijn blij met de nieuwe opzet van het festivalhart in de passende omgeving van het groene Victoriepark. “Er heerst een sfeervolle en goede vibe, dat willen we de komende jaren zeker continueren en uitbreiden.”

De volgende editie van Karavaan Festival met YES IN MY BACKYARD is van 26 mei t/m 6 juni 2022 (van Hemelvaart t/m Pinksteren) Meer informatie op www.karavaan.nl (http://www.karavaan.nl).

Karavaan 2021 AnneRosaDeCarvalho_Luchtspiegelingen FotoMoonSaris 0812 Karavaan 2021 AnneRosaDeCarvalho_Luchtspiegelingen FotoMoonSaris 0812