Bouwvak zit er weer op: werk aan dijk hervat

23-08-2021

HOORNGIDS REGIO | De bouwvak zit er weer op. Sinds deze week werken de dijkenbouwers van de Alliantie Markermeerdijken op tal van locaties tussen Hoorn en Amsterdam aan het weer veilig maken van de Markermeerdijken. 

Tijdens de bouwvak gingen de werkzaamheden op een enkele plek door, zoals in Uitdam (module 14) en op de oeverdijk in module 3. In Uitdam is ondere andere doorgewerkt omdat de steenbekleding van de huidige dijk verwijderd moest worden. Deze stenen zijn in het kader van de waterveiligheid aan de waterkant van de buitendijkse werkbaan geplaatst. 

Voetpad Uitdam
Tussen Uitdam en Europarcs is een voetpad aangelegd. Dit is speciaal voor de bewoners van Uitdam gedaan, zodat zij tijdens de uitvoering  gebruik kunnen maken van het strandje op het vakantiepark. 
De komende weken wordt gewerkt op diverse plekken aan de aanleg van buitendijkse werkbanen. Deze zijn nodig om de dijk vanaf het water te kunnen versterken. Ook wordt baksteengruis verwerkt, dat onder de steenbekleding op de oude dijk ligt, in de oeverdijk in module 3. Op deze manier gaat de Alliantie Markermeerdijken binnen het project duurzaam om met grondstromen.

Dijkversterking centraal in item Zomertoer
De regionale omroep NH Nieuws bezocht tijdens de zomervakantie diverse campings in Noord-Holland. De Zomertoer-caravaan bereikte ook camping Zeevangshoeve in Edam, gelegen aan het Markermeer. Speciaal voor deze uitzending nam NH een item op over de versterking van de Markermeerdijken. Omgevingsmanager Herman van den Brink nam de crew van NH mee in de boot van Reddingsstation Warder en bezocht onder andere de buitendijkse werkbaan tussen Warder en Edam. 

Markermeerdijk opspuiten zand nabij Hoorn Markermeerdijk opspuiten zand nabij Hoorn