OldStars in de wijk van start in Hoorn

25-08-2021

HOORNGIDS HOORN | Op woensdag 8 september organiseren Grote Waal SAMEN STERK en het Nationaal Ouderenfonds een kick-off voor OldStars in de wijk in het  Wijkcentrum Grote Waal in Hoorn. Tijdens OldStars in de wijk gaan 55-plussers uit de wijk met elkaar aan de slag om gezonder en fitter te worden door laagdrempelige spel- en beweegvormen. 

De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. De kick-off op 8 september in Hoorn is gratis en vrij toegankelijk voor alle 55-plussers die met elkaar sportieve activiteiten willen ondernemen. 

Verschillende spelvormen
OldStars in de wijk is een variant op het reguliere programma OldStars Sport van het Ouderenfonds. Bij OldStars in de wijk komen verschillende OldStars spelvormen, zoals OldStars walking handball, OldStars walking football, OldStars walking korfball en OldStars walking hockey aan bod. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars in de wijk voorop.

Programma kick-off Hoorn:
10.00 uur: Inloop
10.30 uur: Aanvang kennismaking en introductie OldStars in de wijk
12.00 uur: Einde training, gezamenlijke afsluiting met een hapje en drankje
De kick-off vindt plaats in het Wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. OldStars in de wijk wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms en Stichting het R.C. Maagdenhuis. Aanmelden kan bij T. Noordeloos via t.noordeloos@hoorn.nl (mailto:t.noordeloos@hoorn.nl).

OldStars voor alle ouderen 
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

OldStars in de wijk OldStars in de wijk