Antilliaans en Spaanstalig programma bij HoornRadio

Elke vrijdagavond minderhedenprogramma's op HoornRadio

HOORNGIDS HOORN | Vrijdagavond is voortaan minderhedenavond op HoornRadio. Met ingang van het nieuwe radioseizoen zal een Antilliaans en Spaanstalige programma worden uitgezonden. Het  Antilliaanse programma, genaamd TUTU, start vrijdag 10 september, het Spaanstalige programma SALUDO vrijdag 3 september. Vanaf 19 uur TUTU, gepresenteerd door Darlene Westmaas en Djuric Francisca, ook wel bekend als Dj Chocka. Na dit twee uur durende programma volgt om 21 uur SALUDO, een informatief Spaanstalig programma, gepresenteerd door Lucia Hoyos.

Darlene Westmaas en Djuric Francisca

Darlene Westmaas en Djuric Francisca hebben jarenlang bij het toenmalige lokale radiostation Radio Hoorn een goed beluisterd Antilliaans programma gepresenteerd. Dit in het Papiaments gepresenteerde programma verheugde zich in grote populariteit binnen de Antilliaanse gemeenschap in Hoorn, Nederland en overzee. Na de fusie van de lokale zenders van de publieke omroep, Radio Hoorn en Radio Enkhuizen, vond de programmaleiding aldaar dat het programma niet meer paste in hun zenderformat en is het programma gestopt. HoornRadio is ervan overtuigd dat dit programma voorziet in een grote behoefte en geeft hiervoor graag ruimte aan de programmamakers om een nieuwe start te maken.

Lucia Hoyos

Het Spaanstalige programma wordt gepresenteerd door Lucia Hoyos. Zij is geboren in Colombia en in 2011 naar Nederland verhuisd. Aanvankelijk woonde zij in Den Helder en is in 2018 naar Hoorn verhuisd. Zij maakt voor HoornRadio met ingang van dit nieuwe seizoen een Spaanstalig programma gericht op Spaanstaligen in Nederland. In het programma zal veel oorspronkelijk Spaanse muziek worden gedraaid. Het is een service-programma met veel informatie over Nederland om Spaanstaligen wegwijs te maken. Dit alles op gemoedelijke en luchtige wijze.

HoornRadio verheugt zich in het feit om met deze programma’s een steentje bij te kunnen dragen aan informatie en integratie van niet-Nederlandstaligen en wenst de programmamakers veel succes.

Foto’s: Lucia Hoyos, Dj Chocka en Darlene Westmaas

Lucia Hoyos Lucia Hoyos
Dj Chocka en Darlene Westmaas Dj Chocka en Darlene Westmaas