Oplevering woningen Siriusstraat uitgesteld

03-09-2021

HOORNGIDS HOORN | Terwijl de eerste bewoners al vele maanden geleden hun intrek hebben kunnen nemen in gebouw Noorderlicht aan de Siriusstraat, zullen de volgende bewoners aanzienlijk langer moeten wachten vooraleer ze hun woning kunnen gaan inrichten in de volgende op te leveren flat, de Evenaar. Dat uitstel heeft met name te maken met het verwarmingssysteem.  
  
De woningen zullen later worden opgeleverd. De huurders zouden in september de sleutel krijgen, maar deze planning gaat Intermaris niet halen. Het verwarmingssysteem WKO (warmte en koude opslag) is nog niet klaar. De werkzaamheden aan het WKO-systeem duren langer dan verwacht. Het WKO-systeem zorgt voor de verwarming van de woning en voor warm water in de keuken en douche. De werkzaamheden rondom dit systeem zijn nog niet klaar en duren langer dan verwacht. Er is een zwaardere pomp nodig en die is nog niet geleverd.

Systeem goed inregelen
Intermaris wil dat huurders in de toekomst geen of zo min mogelijk problemen met het systeem ondervinden. Daarom wordt geprobeerd het systeem zo goed mogelijk in te regelen. En dat lukt het beste als de woningen leeg zijn. De woningcorporatie wil niet dat de bewoners tijdens de werkzaamheden in de kou komen te zitten of geen warm water hebben. Of dat ze thuis moeten blijven als er gewerkt wordt aan het systeem in de woning.

Nog geen nieuwe datum van oplevering
Intermaris weet nog niet precies wanneer de huurders van de Evenaar de sleutel kunnen krijgen van hun nieuwe woning. Wat wel vaststaat is dat dit niet voor 1 november 2021 is. Het kan later dit jaar zijn, maar de kans bestaat dat het in de eerste maanden van 2022 plaatsvindt. Huurders die daar niet op willen wachten kunnen hun inschrijving voor de Evenaar annuleren. Intermaris zorgt ervoor dat hun inschrijfjaren op Woonmatch West-Friesland behouden blijft.

Siriusstraat achterzijde 18 juni 2020 A Siriusstraat achterzijde 18 juni 2020 A