Hans Klok duikt op in Hoorn en verdwijnt weer

Illusionist Hans Klok onthult circusmascotte in Museum 20e Eeuw

HOORNGIDS HOORN | Hans Klok, de man die gewend is zaken in het niets te laten verdwijnen, trad ditmaal helemaal uit zijn comfortzone door eens iets te onthullen. Als circus-ambassadeur was hem de eer vergund om de de mascotte van Nederlandse Kerstcircussen te onthullen, alsmede de naam die eraan verbonden is. Dit gebeuren vond plaats in het Museum van de 20e Eeuw aan het Oostereiland in Hoorn.

De mascotte, een olifantje, had na een landelijke prijsvraag de naam Bubbels gekregen. Winnares Mandy Kuijk was uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn, waarna ze op de foto mocht met Hans Klok en de spreekstalmeester van het circus.

Tentoonstelling
Na in de gelegenheid te zijn geweest om in gesprek te gaan met Hans en zijn entourage legde aansluitend het hele gezelschap een bezoek af aan de tentoonstelling over 70 jaar KinderTV. Het bleek voor de illusionist een feest van herkenning. “Als kind keek ik altijd naar de optredens van Hans Kazan in Ren je Rot.” Tijdens de rondleiding kwam hij oog in oog te staan met het Ren-je-Rot-pak van de uit Hoorn afkomstige Martin Brozius. Ook de Pipowagen inclusief de kostuums werden zeer belangstellend bekeken, net als originele items uit Bassie en Adriaan.  Afbeeldingen van de meiden van K3 deed hem uitroepen dat hij het ”lekkere meiden” vond. 

Zomergasten
Tijdens het gesprek dat we voorafgaand aan de onthulling en na afloop van het bezoek aan het museum met Hans mochten hebben, bleek dat hij nog steeds onder de indruk was van de lawine aan positieve reacties na zijn optreden in het veelbesproken televisieprogramma Zomergasten waarin hij onlangs te zien was. Tijdens het onderhoud op het museumterras bleek Hans nog steeds last te ondervinden van een onderwateract waardoor zijn gehoor hem licht in de steek laat. Een adviesje over het druppelen van olijfolie in de gehoorgang ging er gesmeerd in.

Na het bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw ging de karavaan voort met de feestelijke Hans Klok Circusbus voor een ritje naar Heerhugowaard, waar ook kennis kon worden gemaakt met de circusorganisatie. Hans komt zeker weer terug naar Hoorn. Er liggen hier vele dierbare herinneringen.

Hans Klok Mvd20 A Hans Klok Mvd20 A
Hans Klok Mvd20 B Hans Klok Mvd20 B
Hans Klok Mvd20 C Hans Klok Mvd20 C