Werkzaamheden Provincialeweg tussen A7 en Keern in volle gang

Turborotonde wordt vervangen door kruising met verkeerslichten

HOORNGIDS HOORN | Zelden was het op de Provincialeweg na de afslag Hoorn zo leeg als vandaag. En dat gaat de komende tijd vaker gebeuren. Het gehele weekend wordt er volop gewerkt aan het deel tussen de A7 en het Keern, waaronder de verwijdering van de rotonde zelf. 

Vanaf maandagmorgen 5 uur wordt de weg weer opengesteld, waarna het verkeer in de komende weekenden wederom geconfronteerd zal worden met omleidingen vanwege voortzetting der werkzaamheden. Dit alles om een betere bereikbaarheid van Hoorn te verkrijgen.

Verkeerslichten
In opdracht van de gemeente Hoorn vervangt bouwconcern BAM de turborotonde op de Provincialeweg door een kruising met verkeerslichten. Ook de rotonde direct aan de oostzijde van de A7 wordt vervangen door een kruising en er komen meer rijstroken. De herinrichting van de Provincialeweg moet leiden tot een betere doorstroming. Zo blijft Hoorn goed bereikbaar, ook als de stad groeit.

Vijf weekendafsluitingen 
In totaal vijf weekenden is de Provincialeweg tussen Keern en de A7 dicht voor verkeer. Doordeweeks is de Provincialeweg wel open. Vanaf nu tot 11 oktober zijn de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed, ruim voor de feestdagen.

De Weel loopt vol
Door de wegafsluiting en de daaruit voortkomende omrijdingen loopt De Weel in de Grote Waal de hele dag al compleet vol. Er is geen doorkomen aan voor verkeer richting stad, waardoor men zich af zou kunnen vragen of busdoorgangen waar onder normale omstandigheden geen auto’s door kunnen, mogelijk opengesteld kunnen worden. 

Werkzaamheden Provincialeweg A Werkzaamheden Provincialeweg A
Werkzaamheden Provincialeweg B Werkzaamheden Provincialeweg B
De Weel vol met auto's De Weel vol met auto's