Levi Noë is Hoorns nieuwe stadsdichter

Wachten is op officiële bekendmaking

HOORNGIDS HOORN | Al geruime tijd gonst de naam Levi Noë rond als opvolger van stadsdichter Hedwig Baartman, die na acht jaar in 2021 als stadsdichter is afgezwaaid. Nadat Fractie Tonnaer in april vorig jaar vragen daarover aan het college van B&W had gesteld en in augustus 2021 nog eens aandrong op snelheid bij de aanstelling van Levi Noë, was het antwoord van het college met de beoogde stadsdichter in gesprek te zijn. Daarna bleef het lange tijd stil. Levi Noë is echter de afgelopen week door het Hoornse college benoemd tot nieuwe stadsdichter van Hoorn. Het wachten is nog op de officiële bekendmaking hiervan.

Afgelopen zaterdag 11 september bezegelde burgemeester Jan Nieuwenburg de sluiting van het hek van de begraafplaats aan het Keern. Voor het aanwezige publiek ’Vrienden van het Keern’ droeg Levi Noë een verhaal van eigen hand voor. Feitelijk zijn eerste optreden als Hoorns stadsdichter.

Levi Noë is geboren op 2 november 1991 en afkomstig uit Hoorn. In 2017 studeerde hij af aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Naast rapper en spoken word-artiest is hij werkzaam in de gezondheidszorg. Hij was actief op het ’Health Valley Event’, voor Gehandicaptenzorg Nederland en heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Op het festival ’Onbeperkt Meedoen!’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, had hij een gastoptreden.

HoornGids feliciteert Levi Noë met zijn benoeming en ziet uit naar zijn artistieke prestaties, die hij vanaf nu in dienst stelt van onze mooie stad.

Stadsdichter Levi Noe Stadsdichter Levi Noe
Levi Noe draagt voor op begraafplaats Keern op 11 september Levi Noe draagt voor op begraafplaats Keern op 11 september