Voetbalresultaten weekend 11 en 12 september

Hollandia verliest met 3-0, Zwaluwen'30 geeft cadeautjes

HOORNGIDS HOORN | ”Wij kwamen hier om punten te halen”, zei Anand Jagdewsing na afloop. ”We wisten dat zij op de counter spelen. Ze krijgen drie kansen en maken drie doelpunten”. Gemert had in de eerste minuten het betere van het spel en enig overwicht. Vooral Joost Habraken was de creatiefste en gevaarlijkste man bij de gastheren.

De ballen die hij afgaf waren gevaarlijk. Op dat moment stond echter de verdediging van Hollandia met Nick de Wit centraal als een huis. Omdat Sonny Pronk niet kon starten, startte Alpha Kashama in de basis. Hollandia kroop langzaam uit de schulp en creëerde zowaar enige kansen. Kashama kon echter geen potten breken, omdat doelman Tielemans  niet wilde mee werken. Toch leek het erop dat Hollandia aan het langste eind zou trekken, maar de mogelijkheid werd adequaat verdedigd door Gemert.
Doelrijpe kansen voor Niek Kuin (zijnet) en een schot van Sven Deen na aangeven van de goed opkomende Niek Reus, hadden beter verdiend. Hollandia nam zoals gezegd duidelijk het voortouw, echter doelman Tielemans had een top middag.

Counter
Bij de zoveelste counter kwam in de 24e minuut de bal met veel geluk voor de voeten van Joop Daniels. Hij kende geen genade:1-0. Opnieuw toch nog wat kansen voor Hollandia. De beste kans was er voor Boyd Stevens. Ook hij had niet dat beetje geluk en zag zijn poging gekeerd. Daarna wederom een counter in 38e minuut van Gemert. De bal kwam voor de voeten Willem den Dekker die keihard inschoot. Doelman Joey Wiese keerde de bal goed, maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Rolf Kemper kwam: 2-0, wat tevens de ruststand was.

Meer op de aanval
”Ja, ik moest wat”, zei trainer Anand Jagdewsing na afloop en wisselde centrale verdediger  Nick de Wit voor Jay van Ooyen. ”Ik wilde wat meer aanvallend spelen”. Hij leek gelijk te krijgen. Ook bracht hij Jesse Wenners en Lofty Attahiri binnen. Even leek het erop dat de aansluitende treffer zou worden gescoord, het ontbrak Hollandia aan een beetje geluk. In de 66e minuut een aanval over rechts door Gemert. Jorzolino Falkenstein lepelde de bal op maat voor en de vrijstaande Rolf Kemper hoefte maar in te knikken: 3-0. Joey Wiese was kansloos. Tot slot waren er doelpogingen van Wenners en van Ooyen een makkelijk prooi voor Tielemans. ”Volgende week OFC thuis?” ”Ja, maar tegen voetballende clubs in de top geef ik ons meer kans en komen we beter uit de verf. Veertien dagen later tegen HSC’21 in Haaksbergen misschien de zelfde moeilijk soort pot”, besloot Jagdewsing.

Verslag en foto’s: Bert Putters
============================================================
Zwaluwen’30 geeft cadeautjes en verliest met 4-5 in thuiswedstrijd tegen OSV

De Zwaluwen’30-supporters hebben afgelopen zaterdag met verbazing hun favoriete team bekeken. Na vorige week een prima overwinning te hebben behaald bij en tegen LSVV (0-4) werden in de thuiswedstrijd tegen OSV de doelpunten weggegeven alsof het al Sinterklaas was.
Al na 7 minuten was het 0-1. Een onvoldoende weggewerkte bal bleef hangen tussen diverse spelers in de  zestien van Zwaluwen’30 en kon met een laag schot in de linkerbenedenhoek tot een doelpunt worden omgezet. Een typisch geval van onvoldoende druk zetten op de tegenstander, die alle ruimte kreeg. Aanvoerder Calvin den Boer moest in de 15e minuut geel incasseren i.v.m. het vasthouden van een tegenstander. Een minuut later lag doelpunt nummer twee al achter doelman Luke van Amstel; opnieuw onvoldoende wegwerken gaf OSV de mogelijkheid de vrije man te bereiken en deze faalde niet voor de 0-2.
Zwaluwen’30 zocht daarna direct de aanval en een prima pass over rechts van Encho Margaritha werd door Anthony Sabajo op waarde geschat. Voluit sprintend vond hij de mee opgekomen Zwaluwen’30-spits Pieter Koopman en deze promoveerde deze mooie aanval tot doelpunt: 1-2. In de 21e minuut was de stand weer gelijk (2-2). Opnieuw stond Encho Margaritha aan de basis van de aanval waarbij Pieter Koopman d.m.v. een mooie pass van Encho Margaritha door het midden zich losmaakte van zijn tegenstander en ook hierna de doelman van OSV kansloos liet. Een verdiend en heel fraai doelpunt.
In de 33e minuut opnieuw een moment van onachtzaamheid in de verdediging van Zwaluwen’30 met een misverstand tussen verdediging en doelman waardoor een aanvaller van OSV geheel vrij voor de 2-3 kon zorgen. Nadat Anthony Sabajo in de 40e minuut nog tegen een gele prent opliep werd de ruststand van 2-3 bereikt.

Tweede helft
In de tweede helft zou alles toch goedkomen, zo was de verwachting van het Zwaluwen’30-publiek. Niets was minder waar. Niels Compas had in de tweede helft Koen Verlaat vervangen en het spelbeeld was niet drastisch veranderd. Een moeilijk combinerend Zwaluwen’30 en een counterend OSV waarbij, bij balverlies op het middenveld, steeds veel aandacht moest gaan naar de snelle uitbraken van OSV. In de 58e minuut opnieuw onvoldoende ingrijpen in de zestien door Zwaluwen’30 en mocht OSV door een rollertje in de rechterbenedenhoek de voorsprong uitbouwen tot 2-4. Het werd zelfs 2-5 door een prima counter van OSV in de 64e minuut, waarbij niemand van Zwaluwen’30 de tegenstander een strobreed in de weg legde.
Floris Coffeng werd in de 68e minuut vervangen door Jermey Wessemius. In de 75e minuut kwam Zwaluwen’30 enigszins dichterbij. Dave Severins strafte niet wegwerken van de bal voor het OSV-doel prima af met een strak schot (3-5). In de 77e minuut kwam Jürgen Adamus voor Jerven Devid in het veld en in de 82e minuut Shevan Mirachor voor Dave Severins. Vlak voor tijd wist Zwaluwen’30 ook nog de 4-5 te bereiken. Pieter Koopman mocht met zijn hattrick en derde goal van de middag nog enige hoop koesteren voor Zwaluwen’30 op een gelijk spel. Het kwam er niet meer van; OSV wist de winst vast te houden tot het eindsignaal van leidsman Rob Westra.
Komende zaterdag opnieuw een thuisbekerwedstrijd tegen ZAP uit Breezand (aanvang 15.00 uur). In deze wedstrijd kan Zwaluwen’30 zorgen voor de nodige punten om door te gaan in de Districtsbeker. Het team zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen en bij zichzelf te rade moeten gaan hoe doelpunten zo eenvoudig konden worden weggegeven.

Gemert - Hollandia 3-0
Always Forward - De Rijp 3-2
HSV Sport - SEW 2-3
Westfriezen - Berkhout 2-7
De Blokkers - De Valken 2-2