Belastingkantoor Hoorn is genomineerd voor de MS@Work Award 2021

14-09-2021

HOORNGIDS HOORN | De MS@Work Award verkiezing is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en is in het leven geroepen om werkgevers in het zonnetje te zetten die zich extra inzetten voor hun werknemer met MS. Deze werkgevers zijn genomineerd door hun werknemer die daarmee dankbaarheid toont voor de ondersteuning die voor hem of haar zo belangrijk is. Een kleine of grote aanpassing aan de werkplek of de aard van de werkzaamheden kunnen er voor zorgen dat deze werknemer zo lang mogelijk aan het werk kan blijven. Belastingkantoor Hoorn is zo’n bedrijf en is daarom door haar werknemer Christa van Vliet genomineerd.

MS
Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Werken met MS
Helaas is het voor 70-80% van de mensen met MS lastig om na de diagnose hun werk te behouden. Het verliezen van hun werk betekent voor hen grote problemen zoals het verslechteren van het verloop van de ziekte, het gevoel te hebben niet meer van nut te zijn, sociale afzondering en consequenties voor het inkomen.
Het Nationaal MS Fonds wil mensen met MS coachen om zo lang mogelijk in het werkproces te kunnen blijven. Met de verkiezing MS@Work Award zet het MS Fonds die werkgevers in het zonnetje die wél bereid zijn om zich in te zetten. De positieve verhalen die door deze verkiezing naar voren komen zijn een inspiratie voor andere werkgevers en werknemers met MS.

”Begrip voor mijn situatie”
Anders dan heel veel andere werkgevers toont Belastingkantoor Hoorn begrip voor de situatie van Christa. “Sinds bij mij MS is vastgesteld in 2012 heb ik niets anders dan medewerking gekregen van mijn leidinggevende. Wanneer het echt niet meer gaat kan ik rusten en mijn baas heeft mij verzekerd dat zolang ik wil blijven werken, hij ervoor zorgt dat dat mogelijk is. Werk is zo belangrijk voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ben er super blij mee dat mijn leidinggevende mij zo steunt.”

Jouw stem is belangrijk
Tot en met 20 september kan er gestemd worden op Belastingkantoor Hoorn en 30 andere bedrijven via www.msworkawards.nl. De tien nominaties met de meeste stemmen worden aansluitend beoordeeld door een deskundige jury. Van de top drie bedrijven die hieruit volgt wordt een impactvolle video gemaakt op de werkplek om andere werkgevers te inspireren. Tijdens de Nationale MS dag op 7 november zal uiteindelijk de winnaar bekend worden gemaakt. Kijk voor meer informatie en de verhalen uit voorgaande jaren op https://nationaalmsfonds.nl/coaching/mswork-awards/ (https://nationaalmsfonds.nl/coaching/mswork-awards/).

Belastingdienst aan Provincialeweg 1 Belastingdienst aan Provincialeweg 1