2000e gratis kinderfiets uitgereikt door Karin Bloemen

20-09-2021

HOORNGIDS HOORN | Stichting Kinderfietsjes Actie heeft op maandag 20 september de tweeduizendste kinderfiets weggegeven. Dat plechtige moment werd bekroond met de aanwezigheid van niemand minder dan Karin Bloemen, de uit onze regio afkomstige cabaretière, die voor deze bijzondere gelegenheid naar Hoorn was gekomen.

Voor de speciale bijeenkomst op het complex van HSV Sport had de organisatie flink uitgepakt. De drijvende krachten erachter, Mans Semler en Paul Buis, zorgen er samen met vele vrijwilligers en de steun van vele sponsors voor, dat door hen opgeknapte kinderfietsen kunnen worden weggegeven aan kinderen van gezinnen die veelal niet de middelen hebben om een fiets aan te schaffen. Naast Karin Bloemen was de pers in ruime mate opgekomen, was wethouder Kholoud Al Mobayed er namens de gemeente Hoorn, alsmede de vele vrijwilligers die ieder op eigen wijze een aandeel hebben in het succes van de gratis fietsenactie. 

Gelukkig
De gelukkige die de 2000e fiets in ontvangst mocht nemen was Shan-Romey en zij deed dat in aanwezigheid van haar moeder, grootouders en andere familieleden. Daartoe behoorde ook haar jongere zusje Kayleisaa, dat het geluk ten deel viel om gelijk maar de 2001e fiets te mogen ontvangen. Naast de gratis fiets kregen de zichtbaar verheugde meisjes ook nog eens vrijkaarten voor Cinema Oostereiland, zwembad de Waterhoorn en Ballorig. Het leidde tot blije gezichten en ontroerende momenten. Karin Bloemen, in elke vezel entertainster, zorgde voor een spetterende omlijsting van het feestelijke gebeuren. Samen met Shan-Romey werd het lint doorgeknipt waaraan in ballonnen de tekst ’2000’ bevestigd was.   
Aangemoedigd door Karin Bloem gaat het voltallige team met hernieuwde energie aan de slag om weer vele honderden kinderen blij te maken met een fiets.

2000e fiets met Karin Bloemen B 2000e fiets met Karin Bloemen B
2000e fiets met Karin Bloemen A 2000e fiets met Karin Bloemen A
2000e fiets met Karin Bloemen en wethouder 2000e fiets met Karin Bloemen en wethouder