Always Forward mist stootkracht en verliest

27-09-2021

HOORNGIDS HOORN | In de thuiswedstrijd van Always Forward tegen SEW leek het er aanvankelijk niet op dat de Nibbikkers veel potten zouden breken in het Wilhelminapark. Forward was heer en meester. Gaandeweg keerde dat beeld. Forward kreeg het steeds moeilijker, slaagde er niet in de kansen te verzilveren, waar SEW wel effectief bleek. De eindstand van 0-3 was dan ook verdiend.

Met name Tommy de Weerd (één van de weinige selectiespelers van het vorige seizoen) had wat meer geluk moeten hebben. Zijn schoten en een gevaarlijke kopbal troffen echter geen doel. Joost Ruttenberg, voorheen Hollandia, probeerde het ook vaak, maar het enige net wat hij raakte was het zijnet. Toch was hij de gevaarlijkste man in de voorhoede van Forward. Hij wisselde zijn positie regelmatig vanaf de rechter- naar de linkerkant, wat hij waarschijnlijk deed om zijn directe tegenstander in verwarring te brengen. Tot zijn grote frustratie werd hij na de rust door trainer Egidio Oude Groen gewisseld. Met een trap tegen het zijschot van de tribune koelde hij zijn woede. “Dat mag hij van mij”, zei Oude Groen na afloop tegen ons. 

Diverse reddingen Levie Rood
SEW kwam in het tweede gedeelte van de eerste helft meer uit zijn schulp, maar goalie Levie Rood, in de vorige selectie van Always Forward nog reservedoelman, redde regelmatig voortreffelijk. Toch wist Mitch Rekveld de doelman van Forward te passeren: 0-1. “Onverdiend”, aldus trainer/coach Oude Groen. SEW was vlak voor rust nog dicht bij de 0-2, maar de inzet van Stan Tol werd gekeerd door Rood. De daarop terugkaatsende bal werd ook opnieuw door Rood over de achterlijn gewerkt. Aanvoerder Cemil Zaal van Always Forward scoorde nog wel, maar assistentscheidsrechter Wilfried Grippeling beoordeelde dit als buitenspel, wat door de supporters ernstig werd betwijfeld. De rust brak daarmee aan met een 0-1 stand. 

Tweede helft
Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft: een fanatiek aanvallend Always Forward, maar een echte afmaker ontbeert de ploeg uit Hoorn, terwijl het scoren in de bekercompetitie juist wel goed ging, met o.a. een uitschieter van 5-0 tegen Kwiek ’78. Tommy de Weerd kreeg een geweldig kans maar werd even vastgepakt. De goed leidende scheidsrechter Sadiek Mahabali, die soms wel enige snelheid miste, gaf voordeel. Het schot werd bekwaam gestopt door Martijn Wiersma van SEW. Vlak daarop kwam een bekeken bal bij aanvoerder Jeffrey Keizer die Mitch Rekveld wist te breiken en Levie Rood was totaal kansloos: 0-2. 
Op links was Bilal el Guennouni regelmatig gevaarlijk. Zijn broer Jassir, vorig jaar nog uitkomend voor De Blokkers, wist hem regelmatig over grote afstand te bereiken. Dat gebeurde ook op het einde van de wedstrijd, hetgeen tevens de nekslag was voor Foward: 0-3. “Ik vond de uitslag enigszins geflatteerd”, aldus Oude Groen. 
SEW start de competitie met de volle buit van 3 punten. In het bekertoernooi gaan beide clubs verder. Voor Always forward wacht DWOW dat met 0-2 van VV Winkel won en SEW mag het thuis opnemen tegen VVW, met de voormalige Forwardtrainer Yotti Papamelodias van Forward. VVW speelde thuis tegen VVS’46 gelijk met 1-1. 

Verslag en foto’s: Bert Putters

AF - SEW 26092021 (3) AF - SEW 26092021 (3)
AF - SEW 26092021 B AF - SEW 26092021 B