Michiel Pijl fractievoorzitter CDA-Hoorn

ingevoerd op 31-3-2006

Michiel Pijl (27) is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Hoorn. Het jongste raadslid van Hoorn zit nu ongeveer anderhalf jaar in de raad. Pijl heeft tot nu toe het woord gevoerd over zaken als welzijn, cultuur, jeugdbeleid, onderwijs en sport.

Met de keuze voor Pijl zet het CDA bewust in op verjonging. De vorige fractievoorzitter Johan van der Tuin was niet beschikbaar voor een nieuwe periode.

Het CDA zit de komende jaren in de coalitie. In het akkoord dat de collegepartijen met elkaar hebben gesloten voor de komende jaren ziet het CDA veel terug uit het eigen verkiezings-program. Pijl: ,,Dat is natuurlijk prima, want uiteindelijk gaat er in de politiek om om dingen voor elkaar te krijgen. Het CDA vindt dat er de komende jaren vooral veel moet gebeuren op sociaal gebied. Neem alleen al de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De gemeente is straks verantwoordelijk voor allerlei vormen van hulp en zorg, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. De invoering moet in Hoorn echt goed verlopen. De kwaliteit van de voorzieningen moet op peil blijven en mensen moeten goed geïnformeerd worden, zodat ze weten waarop ze recht hebben.
Verder moet de overheid mensen samenbrengen. Nu zie je gewoon dat veel mensen ver-eenzamen. Het is niet altijd makkelijk om die mensen te bereiken, maar dit moet ook de ge-meente een zorg zijn.
Verder vinden we het belangrijk dat er iets te kiezen is voor ouders een leerlingen in met name het voortgezet onderwijs. We willen ook werken aan woningbouw, de bereikbaarheid van de wijken en de binnenstad en niet te vergeten een schone en veilige leefomgeving. Er is kortom genoeg te doen in de komende jaren!”
Tot slot: ,,Als CDA zullen we het college de komende jaren positief maar uiteraard wel kri-tisch volgen. Daarnaast komt het CDA zeker ook met eigen ideeën en voorstellen.”

Reacties
Reactie: (basbalaban)
10-4-2006, 16:30
"het kind kan de was doen" geldt kennelijk ook al in de gemeentepolitiek. Is het geen serieus werk meer?

Reactie: (remco)
6-4-2006, 21:17
dit is hem sorry

Reactie: (remco)
6-4-2006, 21:16
gefeliciteerd man en wil je mij ff gaan toevoegen op msn maar egt goed van jou man de jongste man michiel en de groetjes van remco

Reactie: (Sebastiaan Hol)
2-4-2006, 14:41
Hartelijk gefeliciteerd Michiel!

De jonge generatie neemt het over in Hoornse politiek.

Succes de komende vier jaar.

Vriendelijke groet,

Sebastiaan Hol.