Resultaten voetbal weekend 2 en 3 oktober

04-10-2021

HOORNGIDS REGIO | Ondanks de regen is er dit weekend weer volop gevoetbald, met her en der opvallend veel toeschouwers langs de lijnen. Een verheugende ontwikkeling. Zondag wikkelden Westfriezen en De Blokkers een heuse derby af. De overmacht van Westfriezen leidde uiteindelijk tot een 7-0 overwinning voor de club uit Zwaag. Hollandia boekte de eerste overwinning dit seizoen in de uitwedstrijd tegen DEM uit Beverwijk, Always Forward speelde gelijk in de uitwedstrijd tegen DWOW en HSV Sport ging onderuit tegen St. George uit Spierdijk. Het zaterdagteam van Always Forward knalde er weer flink op los. Ditmaal een 6-0 overwinning op de club uit Schagen.

Hollandia boekt verdiende eerste overwinning in de derde divisie.
Zondagmiddag in een regenachtig Beverwijk was Hollandia te sterk voor zijn naaste concurrent DEM. Via twee knappe goals werd diep in de tweede helft afstand genomen van een machteloos DEM. Hollandia begon met een zeer gehavend team tegen DEM. Afwezig waren om diverse redenen: Bart Spil, Sonny Pronk, Huub Schuurman, Joey Wiese, Brian van der Werff, Sven Deen, Joost Langedijk, Milan Vissie, Mark Zwagerman en zag Alpha Kashama in de eerste helft uitvallen met een hamstringblessure.
De eerste helft kreeg Hollandia dat compact speelde diverse kansen om de score te openen op de Beverwijkers. Doelman Swen Verswijveren was in deze fase van de wedstrijd een grote sta in de weg. Hollandia  gaf de eerste helft geen enkele kans weg en daarmee werd de rust gehaald.

De tweede helft met Jay van Ooijen aan de linker kant en Joep Rive in de spits voor de geblesseerde Alpha Kashama ging het beter lopen bij de rood-witten. Er kwam een vechtlust los bij Hollandia die prachtig was om te zien, er werd voor iedere meter geknokt om niet weer zo’n onnodig gelijkspel als vorige week mee te maken. Dat leidde tot twee prachtige doelpunten. De eerste uit een vrije trap van Niek Reus die door Joep Rive als een echte spits werd afgemaakt. Het tweede doelpunt was bijna een kopie van de eerste. Nu was de assist van Lotfi Attahiri die zijn crosspass feilloos door Jay van Ooijen werd afgerond. Eindstand 0-2.
Hollandia bereikte deze overwinning door met inzet te spelen, ondanks het gemis van een bijna compleet elftal. De club blijkt daarnaast over een prima jeugd te beschikken.
Volgende week komt K.K.S.V. Groene Ster uit Heerlerheide op bezoek in het Julianapark. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Verslag en foto’: Peter van Lobberegt

--------------------------------------------------------------

Westfriezen legt De Blokkers over de knie met zevenklapper
Het balletje in het fluitje van scheidsrechter Kortekaas lag nog maar net stil, toen in de tweede minuut Youri Akkerman de ouverture startte met een fraaie goal. Vlak voor rust, in de 43e minuut, was het wederom Youri Akkerman die scoorde en de ruststand op  2-0 wist te zetten.
In de 58e minuut werd het 3-0 via Casper van Beek. Blokkers keek verslagen naar het scorebord en zag de 3-0 gelijk op 4-0 staan. Het klopte wel. Het was Youri Akkerman die de 4-0 scoorde, terwijl het net nog natrilde van de 3-0. Youri Akkerman etaleerde zijn goede vorm en in de 74e minuut maakt hij er 5-0 van. De lol kon niet op voor Westfriezen, want kort na de 5-0, was het Wesley Mak die beheerst de 6-0 binnenschoof.
En vlak voor tijd werd de zevenklapper een feit. In de 88e minuut scoorde debutant Remco van Beek, op aangeven van zijn broer Casper, de 7-0. Een hele mooie middag voor Westfriezen, die aan een hele goede klantenbinding deed in Zwaag.
---------------------------------------------------------------
Zwaluwen’30 verliest met 0-1 in en tegen Monnickendam
Monnickendam en Zwaluwen’30 hadden vorige week in de eerste competitiewedstrijd beide een overwinning behaald. Hoe sterk beide teams echt zijn, moest bewezen worden in de tweede competitiewedstrijd.
Het eerste kwartier was voor Zwaluwen’30. Monnickendam werd vastgezet en de snelle buitenspelers van Zwaluwen’30 zorgden voor onrust in de Monnickendam-verdediging. In de 8e minuut mocht Pieter Koopman doorgaan en Joost Feld bedienen, doch deze verspeelde in goede positie de bal. Een minuut later opnieuw een goede Zwaluwen’30-aanval over veel schijven. Yannick Kuijpers schoot naast. In de 19e minuut een diepe bal op Pieter Koopman. Zijn voorzet werd, ten koste van een hoekschop, onderschept. In de rebound ging de bal over links bij Monnickendam en er volgde een goede voorzet waarbij, door een slim overstapje, de rechterspits volkomen vrij werd gezet voor de doelman van Zwaluwen’30 Dirk Bakker. De goalie was kansloos bij deze situatie voor het doel, waarmee Monnickendam op 1-0 kwam. In de 22e minuut kwam een goed vrijlopende Dave Severins vrij voor de doelman van Monnickendam maar deze redde vallend met zijn voeten. In minuut 32 verspeelde Zwaluwen’30 de bal op het middenveld en mocht Monnickendam vrij opkomen. De stift over Dirk Bakker ging naast. In de 33e minuut opnieuw een goede kans voor Dave Severins. Opnieuw wist de doelman van Monnickendam redding te brengen. De rebound werd hoog overgeschoten door Jerven Devid. Monnickendam kreeg in de 42e minuut tweemaal een schietkans; de laatste poging ging hoog over het doel.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begon aan de tweede helft. Een helft zonder veel hoogtepunten. Zwaluwen’30 kon haar snelle buitenspelers te weinig inschakelen en de robuuste verdediging van Monnickendam kon vrij eenvoudig gesloten blijven en de bal op tijd opruimen.  Spits Pieter Koopman van Zwaluwen’30 werd helemaal niet meer bereikt en bij de kleine kansjes, zoals bij vrije schoppen, stond het visier ook niet op scherp. De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 77e minuut; Koen Verlaat kopte de cornerbal, via de kruising, naast. Monnickendam kon de resterende tijd van de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen. Zwaluwen’30 was onmachtig om de verdediging van Monnickendam uit elkaar te spelen. Een teleurstellend resultaat van een nogal saaie wedstrijd.
Verslag: Leo van der Voort
------------------------------------------------------------------
Monsterzege FC Medemblik in de derby tegen Hauwert’65
Vanaf het begin van de wedstrijd nam FC Medemblik het voortouw. Hauwert’65 knipperde met de ogen en er stond 3-0 op het scorebord. Bassie en Adriaan, ofwel Niels Koster en Jurre Woudenberg, maakten 1-0 en 2-0. Bij de 1-0 een assist van Woudenberg en de treffer van Niels Koster. Bij het tweede doelpunt was het precies andersom, al kreeg Woudenberg de hulp van doelman Robin Blaak van Hauwert’65 die blunderde. Daarna opnieuw een treffer van Woudenberg die door de verdediging slalomde en buiten bereik van Blaak bij de rechterpaal in de linkerhoek schoot: 3-0. “Ja, zei Ricardo Appelman van Hauwert’65 na afloop, 3 kansen 3 doelpunten”. Een beetje gelijk had hij wel. FC Medemblik had het geluk aan de kont hangen. “Geluk dwing je af”, zei zijn collega Stephan Kaaij van FC Medemblik. En inderdaad, dat beetje geluk ontbrak zeker bij Hauwert’65. Want het tweede gedeelte van de eerste helft was voor Hauwert’65. Terwijl de kick and rush van FC Medemblik levensgevaarlijk waren. Opnieuw door aangeven via Koster en Zwaan was het nu Tom Glim, die vlak voor rust het gezicht van Ricardo Appelman op donker zette: 4-0.

Na rust probeerde Hauwert’65 terug te komen. Het schot van Shady Shasthawy had beter verdiend, maar doelman Jason v.d. Slot had een topmiddag. Terwijl hij vorige week 2 x moest vissen, hield hij zijn ploeg nu op de nul. Het doelpunt ver in de tweede helft van aanvoerder Robert Zwaan was een formaliteit: 5-0. Opmerkelijk direct daarna was de wissel van de 41-jarige good old keeperstrainer en reservedoelman Jaap Zwaan. “Ach, ik had niet zoveel reservespelers en een aantal spelers zat er doorheen. Dat was ook de reden dat ik Niels Koster eruit haalde”, zie Kaaij na afloop tegen ons. “Wat een weelde 6 uit 2 en een doelsaldo van 9 tegen 2”.

Always Forward za. - Schagen United 6-0

Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.
Live uitzending van HoornRadio Sport elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.