Bezorgdheid om lage Covid-19 vaccinatiegraad in Hoorn

Met 78% blijft Hoorn onder landelijk gemiddelde van 83%

HOORNGIDS HOORN | De Hoornse raadsleden Niek Heijne (D66) en Bert van Dijkhuizen (VVD) hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de lage vaccinatiegraad in Hoorn. Deze blijkt uit de recentste gegevens van het RIVM onder de groep 18 plussers 78% te zijn. Dat is 5% onder het landelijk gemiddelde van 83%. De vaccinatiegraad in de buurgemeenten Koggenland en Drechterland ligt met 84% boven het landelijk gemiddelde. 

De fracties zijn bezorgd over de lage vaccinatiegraad en vragen aan het college of er een oorzaak is aan te wijzen of dat er een vermoeden bestaat waarom de vaccinatiegraad in Hoorn is achtergebleven op het landelijk gemiddelde. Verder vragen zij of het college een lokale voorlichtingscampagne wil starten. Zij verzoeken om een snel antwoord. Hieronder de brief:

 

Hoorn, 8 oktober 2021

Betreft: Artikel 36 vragen over de Covid-19-vaccinatiegraad in Hoorn

Geacht college,

D66 schrikt van de lage Covid-19-vaccinatiegraad (hierna te noemen vaccinatie) in Hoorn. Volgens de meest recente RIVM cijfers (3 oktober jongstleden) heeft de gemeente Hoorn de laagste vaccinatiegraad van Noord-Holland Noord (78% bij 18+). Vooral opvallend is dat dit aanzienlijk lager ligt dan bij buurgemeenten als Koggenland en Drechterland (84%), en het landelijk gemiddelde (83%).

Hierover de volgende vragen:

1. Bent u met ons eens dat genoemde cijfers opvallend laag, en misschien zelfs zorgwekkend zijn?

2. Heeft u een verklaring, of zelfs maar een vermoeden, voor/over het lage percentage?

3. Staat het college ervoor open om de komende weken/maanden (meer) in te zetten op een lokale voorlichtingscampagne aangaande de vaccinatie?

4. Zo ja, is het een idee om een fysiek voorlichtingspunt in te richten, bij voorkeur in het centrum van Hoorn? Er is nu ook al een punt voor het eenmalig scannen van de QR code. Dit lijkt ons prima te combineren.

Zo nee, waarom niet?

In afwachting van de beantwoording, hopelijk zo snel mogelijk,

Niek Heijne, D66 Hoorn,
Bert van Dijkhuizen, VVD Hoorn.

Covid-19 vaccinatie Covid-19 vaccinatie

Reacties
Reactie: (Co de Rood)
17-10-2021, 13:13
ik mag hier uit op maken dat u een antivaxxer bent? iemand die de complottheorie aanhangt dat 5G de veroorzaker van dit alles is? Ik zal een kaarsje branden voor u, dat u tot inzicht komt. Het is moeder natuur die paal en perk stelt aan de hoeveelheid mensen op onze aarde.. de mensen die menen dat zij maar ongeoorloofd kunnen roven van haar komen van een koude kermis thuis. het heet nu nog covid-19.....

Reactie: (Kees)
13-10-2021, 19:20
Gelukkig zijn er nog mensen die zelf bepalen wat goed is voor hun. Het zijn eigenlijk domme vragen