Keltisch concert door het Schoorkoor in Oosterkerk

09-10-2021

HOORNGIDS HOORN | Zaterdagmiddag 23 oktober geeft het Schoorkoor een Keltisch concert in de Oosterkerk in Hoorn. Er worden Ierse en Schotse liederen gezongen. De koorleden zijn supertrots om dit uit te voeren na een rollercoaster van anderhalve meter, mondkapjes, lock downs, een tijd van isolatie en eenzaamheid.
 
Door de coronamaatregelen kon het koor niet, zoals zoveel andere koren, samen zingen. De aerosolen bepaalden anders. Vanaf maart 2020 werd er niet meer samen gezongen. De leden waren in shock. Ze waren immers net aan nieuwe liederen begonnen voor het Keltisch concert.

Er mag gezoomd worden
Godzijdank ontdekte de bevlogen en inspirerende dirigente Margreet Drijver het programma ZOOM en met behulp van diverse mensen om haar heen ontstond er bij het Schoorkoor een club van Zoomers. Er werd begonnen met dagelijks oefenen. Alleen op zondagmorgen waren de leden vrij, al was er dan toch nog het koffie-uurtje met de familie Drijver via Zoom.
 
Miniconcert bij Expoost
Lastig met ZOOM is wel dat je alleen zingt, samen zingen lukt technisch niet via dit programma. Dus werden er in de zomer miniconcertjes en oefenmiddagen gegeven buiten in de beeldentuin bij Expoost. Op 1,5 meter afstand van elkaar, maar de koorleden deden het met ongelooflijk veel plezier. Het gaf hoop voor de toekomst.

Keltisch concert
Het Keltisch concert stond aanvankelijk gepland voor 21 maart van dit jaar, maar kon vanwege de toen nog geldende coronaregels niet doorgaan. Maar zaterdag 23 oktober is het dan zover en staat er een supergemotiveerde groep zangers te trappelen van ongeduld in de Oosterkerk om prachtige liederen ten gehore te brengen. Dit alles onder leiding van dirigent Margreet Drijver, pianist Hein Conijn, gitaar Larissa Böhm, doedelzak Erwin van Breemen. De aanvang is om 14.30 uur. Kaarten à € 6.-, inclusief consumptie te bestellen via concert.schoorkoor@gmail.com (mailto:concert.schoorkoor@gmail.com) .

Schoorkoor Keltisch concert Schoorkoor Keltisch concert