Resultaten voetbal weekend 16 en 17 oktober

Onterechte strafschop beslissend in Oss: Hollandia verliest uitwedstrijd met 3-1

HOORNGIDS REGIO | Vanmiddag op sportpark de Rusheuvel in Oss moest Hollandia het opnemen tegen de nummer twee van de derde divisie: OSS’20. Een onterecht gegeven strafschop voor OSS’20 en een weggewuifde strafschop voor Hollandia kenmerkten het decor en het verloop van de wedstrijd.

In de vijfde minuut nam de ploeg van trainer Bertran Kreekels een 1-0 voorsprong door Tim Watering die de wegketsende bal van de paal achter Huub Schuurmans schoot. In de eerste helft was OSS’20 op basis van het vertoonde spel de betere ploeg. Had Hollandia wat met meer slimheid gespeeld, dan had de rust bereikt kunnen worden met een gelijke stand. Vlak voor rust was het nog Joep Rive die in een kansrijke positie zijn inzet door de OSS’20-keeper gestopt zag worden. Hollandia speelde te gehaast om aan de gelijkmaker te komen, daarentegen gaf het ook niets weg aan OSS’20.

Na de rust was Hollandia de gevaarlijkste ploeg. In de 50e minuut was het Bart Spil die een afgeslagen bal met een geweldig schot tegen de touwen joeg en daarmee de stand op gelijke hoogte bracht. In de 75e minuut kende de scheidsrechter van dienst na een schreeuw een onterechte strafschop toe. Jos Peltzer passeerde Huub Schuurman voor de tweede maal. Hollandia ging in de resterende minuten op jacht naar de gelijkmaker en zag tot ieders ontzetting na een scrimmage voor het doel dat een handsbal door de scheidsrechter werd weggewuifd. Diep in blessuretijd was het Tony de Groot die gretig gebruik maakte van de geboden ruimte en de 3-1 achter Huub Schuurman schoot en Hollandia teleurgesteld terug naar Hoorn liet reizen.
Volgende week een bekerweekend. Geen voetbal voor de mannen van coach Anand Jagdewsing. Op 31 oktober wacht Hoogland. Deze wedstrijd wordt om 14.00 uur in het Julianapark gespeeld.
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
======================================================
Duidelijke nederlaag van Zwaluwen’30 tegen koploper WV-HEDW in Amsterdam (7-0)
Feitelijk was afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen ongeslagen koploper WV-HEDW al na een klein half uur beslist. Toen was de stand al 3-0 voor WV-HEDW (in minuut 10, 16 en 24), was spits Pieter Koopman al met een blessure naar de kant (12e minuut) en had Zwaluwen’30 een penalty gemist (29e minuut). Toen invaller Anthony Sabajo zich nog  liet gaan in de 34e minuut en met rood van het veld moest, kon worden gevreesd voor een verder bijzonder moeilijke middag voor Zwaluwen’30.

Blessures
Het begon allemaal met een aantal blessures aan Zwaluwen’30-zijde; Joost Feld, Gregory Scheltens en Yannick Brinkmann zijn (nog) voor enkele weken uitgeschakeld. Het eerste doelpunt kan worden bestempeld als een echte Comedy Caper. Encho Margaritha schoot, staande op de penaltystip, snoeihard tegen het lichaam van een WV-HEDW-speler op de rand van het zestienmetergebied. De bal vloog terug langs doelman Bakker in het doel: 1-0. Direct daarna het uitvallen van aanspeelpunt voorin: Pieter Koopman. Hij werd vervangen door Anthony Sabajo. In de 16e minuut een voorzet vanaf links op de geheel vrijstaande spits van WV-HEDW. Hij mocht de bal inkoppen bij de eerste paal: 2-0. In de 24e minuut werd de bal opnieuw voor het doel gebracht van Zwaluwen’30. Een drietal ongedekte spelers mocht beslissen wie, uit een foute pass van de Zwaluwen’30-verdediging, het derde doelpunt zou mogen maken. Doelman Bakker was uiteraard kansloos. In de 26e minuut de eerste echte kans voor Zwaluwen’30; uit een goede vrije trap waren de aanvallers net te laat bij de tweede paal om de bal in te tikken. In de 29e minuut werd Dave Severins aangetikt in de zestien en legde de scheidsrechter de bal op de stip. De matig ingeschoten penalty van Gani Meholli werd gestopt door de keeper van WV-HEDW. Dat kon er ook nog wel bij en je zag de overtuiging wegvloeien uit het Zwaluwen’30-team.
Zoveel tegenslag was even te veel. In de 39e minuut mocht de spits van WV-HEDW de bal aannemen op de rand van de zestien, hij draaide prima weg van zijn tegenstander en schoot de bal langs keeper Dirk Bakker: 4-0. In de 43e minuut een misverstand tussen doelman Bakker en een verdediger, waardoor de bal alsnog omhoog stuiterde en met een boog werd verlengd tot onder de lat voor een ruststand van 5-0. Opnieuw een onnodig doelpunt weggegeven. Bij de laatste corner voor de rust op het Zwaluwen’30-doel waren er schermutselingen op de achterlijn tussen  Calvin den Boer en Rida Najib. De scheidsrechter gaf Najid een rode kaart voor zijn actie, terwijl Calvin den Boer een gele prent in ontvangst mocht nemen. Het zou één van de vele gele kaarten in de wedstrijd zijn voor beide partijen.

Na de rust dus door met 10 tegen 10 en een tussenstand van 5-0. In de 51e minuut kon een bal over links van WV-HEDW over alles heen worden voorgegeven. Bij de tweede paal werd te veel ruimte weggegeven en zo kon gemakkelijk de 6-0 worden aangetekend. In de 63e minuut kwamen Niels Compas en Shevan Mirachor in het veld voor resp. Gani Meholli en Jerven Devid. In de 84e minuut werd een afgeslagen bal in de Zwaluwen’30-verdediging door een middenvelder van WV-HEDW door een mooie trap van ver tot opnieuw een doelpunt omgezet: 7-0. Dat WV-HEDW daarna nog enkele keren de paal raakten bij hun aanvallen was voor Zwaluwen’30 gelukkig en zodoende kwam de eindstand van 7-0 op het bord.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek op Langedijk.
Verslag: Leo van der Voort

KIKA nieuwe shirtsponsor voor HSV Sport

HSV Sport 1889 heeft een bijzondere clubsponsor op haar shirt staan: KIKA (Kinderkankervrij). Hidde Sijbrands van de Hoornse club vertelde ons dat de vereniging de keuze had uit twee goede doelen: Spierziekte en KIKA. De sponsorman bij HSV Sport probeert zoveel mogelijk sponsors te vinden om dit goede doel te ondersteunen. Volgens voorzitter Frank Eek is het woord K.. totaal verbannen op en rond het veld.

De wedstrijd van vandaag

Aanvoerder René in de Betouw was er vorige week niet bij toen met 5-0 werd verloren van Strandvogels. Vandaag was hij duidelijk aanwezig. Net zoals Frank Hoogcarspel. De verdediging van DWB had de handen vol aan de aanvaller van HSV Sport. Toch had DWB in het eerste kwartier het betere van het spel. Al had ook HSV Sport 1889 wel kansen voor het doel van Bram op den Kelder. Beide doelverdedigers, ook Mart Jager, waren niet altijd klemvast. Door een misser van de doelman van DWB kwam de bal bij Jari Switser, die via een halve omhaal de bal op Frank Hoogcarspel speelde. Zijn kopbal ging net naast het doel. Jelle Groot (DWB) raakte daarna ernstig geblesseerd aan zijn enkel en zijn vervanger was Kervin Schouten. Hij kreeg de bal in de 14e minuut goed aangespeeld en schoot keihard raak, buiten bereik van doelman Jager: 0-1. HSV Sport leek wakker geschud, al werd nog wel een schot van Norman op ’t Veld van de doellijn gered door Nicolas Groot, die later uitviel en werd vervangen door de 16-jarige Damian Versteege. Waar DWB leek uit te lopen naar 0-2, was het toch weer HSV Sport dat zich terugvocht door vooral handenbinder Frank Hoogcarspel. In de 31 minuut was het eindelijk raak voor de ploeg uit Hoorn. Door een dieptepass op Nick Dekker speelde hij de bal goed breed op Frank Hoogcarspel. De doelman van DWB op den Kelder tastte totaal mis: 1-1 op diens doelpoging, wat ook de ruststand was.

De goed leidende Cythia van Kruisbergen uit Hoofddorp, die zelf ook voetbalde in De Kwakel, liet de beide ploegen 10 minuten na drieën met de tweede helft beginnen. DWB probeerde het wel, maar de verdediging van HSV Sport stond als een huis. Maar ondanks dit waren er hachelijke momenten voor het doel door het mistasten van Mart Jager. Niet alleen hij ook zijn collega aan de andere kant was niet altijd doortastend in zijn optreden. In de 59e minuut was het wederom Hoogcarspel die de bal kreeg toegespeeld en hij schoot keihard raak: 2-1. Vlak daarvoor was het bijna 1-2, maar het schot van Norman op ’t Veld (DWB) belandde keihard op de staander. Het nieuwe 4-3-3-systeem wierp zijn vruchten af bij HSV Sport. Op rechts kwam de bal bij Lino Westerink, hij speelde Frank Hoogcarspel aan en die legde de bal panklaar neer voor invaller Jeroen van der Linde. Deze had de hoek voor het uitzoeken: 3-1. Dat werd tevens de eindstand.

Na afloop moest Frank Hoogcarspel erkennen dat zij op hun tandvlees het einde bereikten: “Tsja als zij die 1-2 maken dan had ik het nog wel eens willen zien.”

Verslag: Bert Putters

Westfriezen wint met 2-1 van Hauwert’65

De kraker Westfriezen-Hauwert’65 begon met een fel en sterker Westfriezen, dat na het bekerverlies tegen Bergen uit, wat recht wilde zetten voor het thuispubliek. Westfriezen kon het veldoverwicht niet in een voordelige score tot uitdrukking brengen, waardoor er met 0-0 werd gerust.

De tweede helft startte Westfriezen sterk en kreeg de beloning in de 54e minuut. Het was Jim Broers, die met een uitgekiend schot van afstand, Westfriezen op een verdiende 1-0 bracht. Toen de klanken van het Westfriezen clublied nog nagalmden op sportpark ’t Krijt, knalde in de 58e minuut opnieuw Jim Broers de bal in de touwen. Uit een slim genomen vrije trap, verraste hij alles en iedereen: 2-0. Westfriezen Jim kroonde zich tot ‘Man of the Match’.

Boyd Bartele kreeg tweemaal geel en kon dus gaan douchen. Met nog tien minuten te gaan, werd het voor de Westfriezen-aanhang knijpen met de billen bij elkaar. Hauwert’65 drong aan en kreeg een pingel mee, die Hauwertspeler Niels Eijkenaar beheerst binnenschoof: 1-2.

Westfriezen kwam moeilijk onder de druk uit, al kwam het niet echt in gevaar. Het zorgde er wel voor dat de laatste minuten wel een uur leken te duren. Gelukkig voor Westfriezen bleef de stand ongewijzigd en won de club uit Zwaag verdiend met 2-1.

Verslag: Joep Groen

Oss - Hollandia 3-1
VVS’46 - Always Forward 2-1
HSV Sport - DWB 3-1
Westfriezen - Hauwert’65 2-1
De Blokkers - VVW afgelast

Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.
Live uitzending van HoornRadio Sport elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.