Boeklancering vol positieve passieverhalen

Mensen die van lijden naar leiden gingen: van diagnose naar doel

HOORNGIDS REGIO | “Onverwacht werkgeluk” is de titel van het boek dat gepubliceerd is door Startwijzer. In het boek staan mooie levensverhalen centraal van mensen die te maken kregen met een diagnose: HSP, autisme, AD(H)D, PTSS, burn-out, depressie, angsten, bipolariteit en die ondanks of misschien zelfs dankzij allerlei labels een eigen pad zijn gaan bewandelen. Allemaal vooral gefocust op hun talenten, capaciteiten en vaardigheden. Op wat er wél kan, in plaats van niet. 

Startwijzer is opgericht in 2000 door Hannie van Lent (tevens directeur), en heeft sindsdien een paar duizend mensen mogen begeleiden naar dan wel een eigen business of ZZP-schap, dan wel naar hun meest ideale baan in loondienst. 

Zoektocht
Van Lent: “Omdat veel van onze klanten bij ons komen op een moment dat lijden lijkt te overheersen, zijn we een zoektocht gestart naar hoe we de weg naar geluk weer kunnen vinden, stap voor stap. Het is zo belangrijk om het gevoel weer te ervaren dat je mee doet en een bijdrage kunt leveren, dat je meer bent dan je diagnose.” Startwijzer is actief door heel Nederland met een team van in totaal ca. 25 gecertificeerde coaches. Het bureau werkt voor werkgevers met zieke werknemers, voor gemeenten en UWV. Volgens Van Lent is er steeds meer vraag naar coaching; ze ziet haar werk en de samenwerking met haar collega-coaches en klanten echt als een feest. Ook merkt ze dat de combinatie van 1-op-1 coaching met de focus op zelfredzaamheid/ondernemend gedrag en ervaringsleren tot mooie dingen leiden. 

Vooruitzicht
Ze licht toe: “Het is werk, dat geen werk mag heten. Het boek laat de lezer kennismaken met mensen die op ons pad kwamen en graag hun verhaal wilden delen over hoe ze zich ontwikkelden van een diagnose met weinig vooruitzicht, tot waar ze nu staan. Het wordt tijd dat wij ons meer gaan richten op kopen bij kleine (lokale) zelfstandigen, die veel meer waarde toevoegen en onze samenleving rijk maken in schakeringen.” 

Daan Strang
Eén van die inspirerende verhalen is het verhaal van Daan Strang (Plogsack). Daan heeft met advies en begeleiding van Frank Bakker (coach van Startwijzer) een modulaire rugzak ontworpen met daarin een duurzame afvalzak. Hij heeft regelmatig bestellingen uit binnen- en buitenland en organiseert Beach Cleanups voor particulieren en bedrijven. Het team van coaches bij Startwijzer is zo divers, dat Hannie ervan overtuigd is dat ze ook in de toekomst voor elke klant een geschikte coach in huis heeft. “Ondanks de groei van de organisatie, doe ik graag en regelmatig zelf de intakes met de klanten. Dit geeft me een goed beeld van wat er speelt in de samenleving. We krijgen zulke hartverwarmende feedback! Dat houdt ons als organisatie en coachteam enorm gemotiveerd en enthousiast om onze missie voort te zetten.”

Cover onverwacht werkgeluk Cover onverwacht werkgeluk