Zaterdagmarkt: extra parkeerplekken, Gedempte Turfhaven eenrichtingsverkeer

22-10-2021

HOORNGIDS HOORN | Vanaf zaterdag 23 oktober zijn er weer parkeerplekken beschikbaar op het Dal en de Spoorstraat tijdens de zaterdagmarkt. Verder wordt de hele Gedempte Turfhaven eenrichtingsverkeer, ook tussen het Nieuwland en de Achterstraat.

Parkeerplaatsen Dal en de Spoorstraat
Volgens de geldende regels mag de marktopstelling weer terug naar de opstelling van voor maart 2020. Daarbij is er behoefte aan terugkeer van de parkeerplekken. De groentestal en de wolkraam zijn daarom weer verplaatst naar het marktlint.

Gehele Gedempte Turfhaven eenrichtingsverkeer
Veel bezoekers hebben nog behoefte aan voldoende ruimte en daarom voldoet de huidige opstelling beter. Er is wel gebleken dat er onveilige situaties ontstaan aan de Gedempte Turfhaven. Daarom geldt er tijdens de markt eenrichtingsverkeer op de hele Gedempte Turfhaven.

De toekomst van de markt
De ruimere opstelling is ook als positief ervaren. Er wordt onderzocht of een andere structurele oplossing nodig of mogelijk is. Om tot het beste resultaat te komen, gaat de gemeente daarom in gesprek met ondernemers, winkeliers en bewoners. Over hoe en wanneer volgt nog nadere informatie.

Zaterdagmarkt Hoorn Zaterdagmarkt Hoorn