Kleine week na opening: positieve reacties van klanten bij nieuwe Albert Heijn in De Huesmolen

"Claim vestiging volgens het allernieuwste winkelconcept is waargemaakt"

HOORNGIDS HOORN | De ombouw van DEEN naar Albert Heijn aan De Huesmolen 2 in Hoorn Risdam is een feit. Het vertrouwde winkelteam opende maandag 18 oktober om 16.00 uur officieel de nieuwe winkel. De eerste aanblik van de winkel was al positief en na een klein weekje winkelen bij Albert Heijn lijkt het wel of deze grootgrutter altijd al op die plek aanwezig was.

Slalommen met je winkelwagentje niet meer nodig

Wat bij het binnenkomen onmiddellijk opvalt is de ruime opzet. Brede gangpaden, waardoor je met je boodschappenwagentje alle ruimte hebt om zonder te ’slalommen’ naar de schappen te rijden waar je je boodschappen kunt inladen. In het begin is het nog even zoeken, maar de plattegrond die bij de ingang in ruime mate voor het grijpen ligt, biedt uitkomst. 

Mobiele zelfscanner

Een nieuwe ervaring is de mobiele zelfscanner. Een scanapparaat dat je meeneemt in een houder die op je boodschappenwagentje zit gemonteerd. Je scant elk artikel dat je in je wagentje deponeert. Op het display van de scanner zie je steeds de tussenstand van wat je bij de uitgang moet gaan afrekenen, zo kun je zelf tussentijds het saldo bijhouden. In plaats van langs de kassière bij de uitgang, loop je naar de zelfscankassa, waar je na een paar simpele handelingen je boodschappen betaalt. Je bespaart op deze manier veel wachttijd bij de kassa. Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben. Je moet wel een bonuskaart hebben voor deze service. Maar die is snel aangevraagd. Je kunt ook kiezen voor een andere snelle methode van afrekenen: je boodschappen scannen bij de zelfscankassa, zonder de mobiele scanner te gebruiken. Natuurlijk kun je desgewenst ook gewoon lekker ouderwets langs de kassière. 

Bloemen en plantenbalie: een vertrouwde aanblik

Na het betalen en voordat je de winkel verlaat kom je in de ruimte waar de bloemen en planten worden verkocht. Een vertrouwde aanblik. Bij de bloemenbalie worden (uit het zicht) ook nog tabakswaren verkocht. Ook voor telefoonkaarten kun je er terecht. Er bevindt zich een ING geldautomaat en een automaat om het saldo van je OV-kaart op te waarderen. Ook kun je daar een gokje wagen met de lotto en diverse loterijen. Volgens de plattegrond is er ook een koffiehoek, maar die heeft uw verslaggever (ongemerkt) overgeslagen.

Totaalindruk is positief

De totaalindruk is dat  Albert Heijn de claim dat de winkel is ingericht volgens het allernieuwste winkelconcept, waarmaakt. De ruimtelijkheid door de efficiënte inrichting, het grote versaanbod en de zelfscankassa’s onderstrepen dit volledig. Fijn is ook dat de DEEN-producten als bloemen, planten en brood van Bakkerij Pater, zijn gebleven. Het winkelcentrum De Huesmolen is er met de komst van Albert Heijn zeker niet op achteruit gegaan. De winkel is open van maandag tot en met zondag van 8.00 tot 21.00 uur.

Opening Albert Heijn in De Huesmolen Opening Albert Heijn in De Huesmolen
Veel belangstelling bij opening Albert Heijn in de Huesmolen Veel belangstelling bij opening Albert Heijn in de Huesmolen
De eerste klanten gaan naar binnen De eerste klanten gaan naar binnen
De bakkerij met brood van Pater De bakkerij met brood van Pater
Vertrouwde aanblik van bloemen en planten Vertrouwde aanblik van bloemen en planten