Resultaten voetbal weekend 23/24 oktober

Zwaluwen’30 vergeet zichzelf te belonen; BOL gebruikt 2 van de 3 mogelijkheden

HOORNGIDS REGIO | Zwaluwen’30 leed zaterdagmiddag een onnodige nederlaag tegen BOL uit Broek op Langedijk (0-2). Door het ontbreken van spits Pieter Koopman werd Niels Compas zijn vervanger op deze positie. Het gevaar moest nu komen van vooral de opkomende middenvelders Floris Coffeng en Dave Severins.

In de 6e minuut kwam het eerste gevaar van Floris Coffeng; een stuiterbal werd naast geschoten. In de 8e minuut één van de eerste mogelijkheden voor Dave Severins. Hij mocht van dichtbij inschieten, maar de doelman van BOL wist de bal te keren met zijn lichaam. In de rebound werd de bal over de lat gewerkt tot corner. De grootste (en enige) kans voor BOL in de eerste helft was in de 21e minuut; de bal werd onvoldoende weggewerkt uit het zestienmetergebied van Zwaluwen’30 en keeper Dirk Bakker kon met de grootste moeite de bal uit de bovenhoek tikken tot corner. Een prima redding van de Zwaluwen’30-doelman. In de 43e minuut de tweede, grote kans voor Dave Severins; opnieuw kwam de doelman van BOL als overwinnaar uit de strijd.

De tweede helft begon zonder wijzigingen in de opstelling. In de 57e minuut ging een kopbal van Dave Severins over de lat, terwijl Yannick Kuijpers een afgeslagen bal net naast schoot. In de 60e minuut kwam BOL uit het niets op een 0-1 voorsprong. Een afgeslagen bal kwam, op zo’n 25 meter van het doel, voor de voeten van de geheel vrijstaande Bas Jonker. Deze schoot daarop de bal met buitenkant rechts heel mooi in de rechterbovenhoek. Dirk Bakker was kansloos bij deze wegdraaiende bal.
Yannick Brinkmann en Bo de Sadeleer kwamen in de 67e minuut in het veld voor Gani Meholli en Jerven Devid. In de 76e minuut kwam BOL op 0-2. Dirk Bakker kon een klutsbal, vlak voor de doellijn, onvoldoende in zijn bezit krijgen en het was opnieuw Bas Jonker om dit kadootje uit te pakken. Zo benutte BOL van de drie mogelijkheden in deze wedstrijd er dus twee!
Zwaluwen’30 werd pas weer gevaarlijk in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. In de 89e minuut schoot Encho Margaritha, uit vrije positie, de bal recht in de handen van de BOL-doelman. In de blessuretijd kwamen er nog twee (kleine) mogelijkheden als Koen Verlaat, vanaf de rand zestien, net over schiet. Een laatste actie kwam van Calvin den Boer. Mee opgekomen schoot hij van dichtbij in; de doelman kon er nog net een hand achter krijgen.
Zo verloor Zwaluwen’30 een wedstrijd, welke het team niet had hoeven te verliezen, als de mogelijkheden in de eerste helft waren benut. De komende twee wedstrijden zijn uitwedstrijden tegen respectievelijk VELO en Die Haghe.
Verslag: Leo van der Voort

======================================================
Always Forward - De Blokkers 3-1
KGB - Westfriezen 1-1
VVW - Hauwert’65 2-3

Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.
Live uitzending van HoornRadio Sport elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Zwaluwen'30 - Bol zaterdag 23 oktober 2021 Zwaluwen'30 - Bol zaterdag 23 oktober 2021