Herinrichting Kerkplein: fracties niet enthousiast over hoge kosten van openbare toiletten

Gemeenteraadsvergadering 26 oktober

HOORNGIDS HOORN | De herinrichting van het Kerkplein heeft meer gekost dan begroot. Dick Bennis (CDA) vindt het een dure les met het geld van een ander. Zeker het inrichten van een openbaar toilet voor een ton gaat hem te ver. Een toilet dat ook toegankelijk is voor minder valide mensen is nog duurder, maar met grote tegenzin zal Fractie Tonnaer toch wel daarvoor stemmen.

Er wordt een amendement ingediend door CDA, Fractie Tonnaer, PvdA, Hoorn Lokaal, VVD, Sociaal Hoorn en ChristenUnie met de vraag om te beginnen met het realiseren van een toilet dat nog niet voor iedereen toegankelijk is. Er wordt ook gesuggereerd dat de omliggende horeca daar voor kunnen zorgen.

Wethouder Samir Bashara waarschuwt dat wanneer het bedoelde toilet er nu niet komt, dat in de toekomst zeker niet mogelijk gaat worden, tenzij er nog meer geld voor toiletten wordt uitgetrokken. Een openbaar toilet is een totaal andere voorziening dan een toilet thuis. Een aantal fracties piekert nog over varianten met wel of geen mogelijkheden voor minder validen.

Raad spreekt over openbare toiletten op het kerkplein Raad spreekt over openbare toiletten op het kerkplein