Lezing van de Vereniging Oud Hoorn ‘Geschiedenis van huis tot huis’

Woensdag 10 november 20.00 uur

Op woensdag 10 november om 20/00 uur organiseert Vereniging Oud Hoorn een lezing door professor dr. Gerrit Vermeer over bouwhistorisch onderzoek in Enkhuizen. De lezing vindt plaats in het Foreestenhuis, Grote Oost 43.

Sinds 2006 vindt er onderzoek plaats naar de geschiedenis van de vele historische panden die Enkhuizen rijk is. Gegevens over bakstenen, balken, constructies en het hout, leveren data op die meer vertellen over de geschiedenis van de gebouwen. Al die gegevens worden gecombineerd met archivalische en topografische data om het verhaal van elk huis zo compleet mogelijk te vertellen. De verhalen van meerdere huizen leveren dan weer het verhaal op van de stad. Gerrit Vermeer was  als bouwhistoricus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is bestuurslid van Vereniging Oud Enkhuizen. Hij zet al jaren in om de vele monumenten van Enkhuizen te behouden.

 De lezingen kunnen vanaf nu uitsluitend door reservering en vooruit betalen van het kaartje bijgewoond worden. Reserveren per info@oudhoorn.nl (mailto:info@oudhoorn.nl).  De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. 1x lezing datum en/of onderwerp. Of een meervoud als u meer plaatsen reserveert. De prijzen zijn gelijk gebleven: 5 euro voor leden Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden. De geldende maatregelen van de overheid m.b.t. de coronopandemie zijn van toepassing.                                                  

Geschiedenis van huis tot huis Geschiedenis van huis tot huis