DRP wil volledig inzicht in transitie voormalige viskraam in haven Hoorn

28-10-2021

HOORNGIDS HOORN | Rond de transitie van de voormalige viskraam aan het Hoofd in de haven van Hoorn zijn in de loop der tijd enige misverstanden ontstaan. Er waren vele vragen, onder andere over de gevolgde procedure die er uiteindelijk toe geleid hebben dat op genoemde locatie zich een toeristisch informatiepunt zou vestigen, alsmede activiteiten in het verlengde daarvan, waaronder fietsverhuur. 

De Realistische Partij heeft in een eerder stadium vragen gesteld aan het college en acht de beantwoording onvoldoende om de materie in z’n volle omvang te kunnen beoordelen. Om die reden heeft DRP wederom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoorn. Deze zijn hieronder te lezen.

Geacht College,
Naar aanleiding van mijn verzoek in de Raad van 26 oktober jongstleden, bij monde van mijn zeer gewaardeerde collega De Meij, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat u niet van zins bent mij te voorzien van de informatie welke ik nodig heb om mijn taken als Raadslid uit te voeren. Misschien dat we elkaar verkeerd hebben begrepen. Daarom doe ik bij dezen nogmaals, maar nu dringend, het volgende verzoek.
Op 1 augustus 2021 deed ik namens DRP een verzoek om inzage in- en openbaarmaking van stukken m.b.t. pand/perceel Hoofd 2B. Drie weken na het verlopen van de beantwoordingstermijn en zonder tussenbericht kreeg ik vanuit het college als reactie dat, conform de verordening ambtelijke bijstand, u een afweging heeft gemaakt en wegens de zwaarte- en het omvangrijke karakter van het verzoek, u niet (volledig) kunt voldoen aan onze behoefte aan informatievoorziening.
De conclusie van het college was dat wij genoegen moesten nemen met de informatie die is gepubliceerd in een wob-verzoek over hetzelfde onderwerp. Dat resulteert erin dat de Raad haar taken moet uitoefenen op basis van onvolledige informatie. Echter, conform de gemeentewet dient u de raadsleden de informatie te verschaffen die zij behoeven om hun taken als Raadslid te kunnen uitvoeren.
Ik verwacht dan ook van u dat u op zeer korte termijn deelt met de Raad:
● alle gedeelde documenten uit het WOB verzoek, maar nu enkel en uitsluitend de originele versies en dus niks weggelaten en niks weggelakt
● alsmede alle werkopdrachten, offertes, mogelijke aanbestedingen en betalingsoverzichten m.b.t werkzaamheden aan pand/perceel Hoofd 2B uit de periode nadat de vorige gebruiker, de heer Parlevliet, was uitgekocht tot heden.
Met vriendelijke groeten,
Menno Jas

Viskraam Parlevliet 2 Viskraam Parlevliet 2