Hovocubo speelt verdienstelijk gelijk tegen Kampuksen Dynamo in Main Round Champions League

29-10-2021

HOORNGIDS REGIO | ”Wat een geweldige wedstrijd en wat een prestatie van Hovocubo.” Zomaar een kreet van een van de vele kijkers die vanuit Nederland naar de livestream hadden gekeken van het spektakel in Jablanica. En zo was het ook, want Hovocubo speelde haar tweede wedstrijd in de Main Round van de Champions League tegen Kampuksen Dynamo uit Finland met 2-2 gelijk, waarbij alle elementen van de sport waren vertegenwoordigd. Door dit resultaat heeft Hovocubo plaatsing voor de laatste 16 nog steeds in eigen hand.

De voorbereiding op deze tweede wedstrijd was optimaal want het team van trainer/coach Sander van Dijk had de tegenstander goed bestudeerd en wat opviel was dat de Finnen altijd zeer fel starten en een grote variatie aan spelhervattingen in huis hadden. 

Beteugelen
In de wedstrijd wist Hovocubo de tegenstander daarin goed te beteugelen en bij vlagen was het spel van de Hoornaren beter. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft opende Soufian Charraoui de score namens Hovocubo na een geweldige assist van Abdessamad Attahiri, maar uit een spelhervatting scoorde David Parente de 1-1. Toch zag je bij Hovocubo dat er geloof was in een goed resultaat, want ook in de tweede helft bleef Hovocubo gevaarlijk en kon Kampuksen Dynamo niet het eigen spel spelen. Parente produceerde de 2-1 uit wederom een spelhervatting, maar Iliass Bouzit bracht de regerend landskampioen van Nederland weer op gelijke hoogte. 

Agressief spel
De Finse opponent probeerde met agressief spel de beslissing te forceren, die er bijna ook kwam, maar een katachtige redding van keeper Dave Stet en daarnaast ook Mats Velseboer die met zijn lichaam op de grond een inzet keerde, elimineerden de doelpogingen. Daardoor leverde de wedstrijd toch 1 punt op en zal de beslissing aanstaande zaterdag vallen. Hovocubo zal het dan opnemen tegen gastheer FC Mostar, die in de tweede wedstrijd korte metten maakte met Dinamo Plus uit Moldavië door met 9-3 te winnen.

Foto: Hovocubo Media / Dženad Džino

Hovocubo - Kampuksen Dynamo Hovocubo - Kampuksen Dynamo