Werk vinden dat bij je past, zonder te solliciteren

02-11-2021

HOORNGIDS HOORN | Speciaal voor werkzoekenden die de laatste maanden van het jaar daadkrachtige stappen willen zetten in hun banenzoektocht, organiseert eventmanager Petra van der Vlugt van JobOn, samen met carrièrecoach -en trainer Alex Berendsen, het drieluik ‘Vind werk dat bij je past, zonder te solliciteren’ in Hoorn. Doel voor deelnemers is voor het eind van het jaar te weten wat voor baan zij willen, wat hen uniek maakt en te weten hoe zij die ideale baan bemachtigen. Deze training, bestaande uit 3 workshops op locatie, vindt plaats in de Bibliotheek Hoorn en start op donderdag 11 november.

Carrièrecoach Alex Berendsen: “Veel werkzoekenden kampen met gedachtes als: ‘Ik zoek werk met meer betekenis en voldoening, maar weet eigenlijk niet wat dat voor mij precies inhoudt’, ‘Ik ken mijn eigen kwaliteiten niet’, of ‘Ik ben het zat om te solliciteren’. Tijdens deze training gaan deelnemers in drie workshops stapsgewijs en doelgericht aan de slag om in anderhalve maand tijd hun doelen op dit gebied te bereiken”.

Rode draad
Allereerst gaan deelnemers op zoek naar de rode draad binnen hun werk- en levenservaringen. Dit om zicht te krijgen op wat voor werk iedereen wil gaan doen. Alex Berendsen: ”Vervolgens zoomen we in op het creëren van een onderscheidend en authentiek verhaal over wat zij goed kunnen en willen. De laatste sessie staat in het teken van netwerken. Want door te netwerken ben je eerder dan je concurrenten zichtbaar voor de écht leuke functies. Ik leer de deelnemers hoe je jezelf in een netwerkgesprek zó presenteert, dat je gesprekspartner razend enthousiast wordt.”

Voldoening
Alex deelt tijdens deze training zijn meest waardevolle kennis en ervaringen, die hij de afgelopen jaren al met honderden klanten heeft gedeeld. “Ik heb mij al vaker vrijwillig ingezet voor JobOn om werkzoekenden verder te helpen. Het geeft mij veel voldoening om hen hierna vaak zelfverzekerder en met concrete stappen naar huis te zien gaan. Ik kijk ernaar uit om samen met een enthousiaste groep deelnemers nu dit uitgebreide ‘drieluik’ te begeleiden.”

Gelijkgestemden
“Met onze events motiveren we werkzoekenden om zelf aan het roer te blijven staan en stappen te zetten om verder te komen in hun loopbaan. Door met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan werkt dit vaak extra stimulerend. Vaak is er veel herkenning onderling over twijfels of andere zaken die spelen tijdens het solliciteren. Ook is het fijn ervaringen uit te wisselen en elkaar verder te helpen”, aldus Petra van der Vlugt, event -en projectmanager bij JobOn.

Maatschappelijke betrokkenheid
JobOn is erg blij met trainers zoals Alex die zich vrijwillig inzetten, maar ook met de bibliotheek Hoorn als locatie, die hiervoor regelmatig hun ruimte vrijwillig beschikbaar stellen. Petra: “Ook worden bijna al onze events door onze vrijwilligers, vaak ook werkzoekend, zelf georganiseerd. Dit is voor hen een mooie manier om zichzelf verder te ontwikkelen op diverse gebieden, hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien en zichzelf hiermee ook meer in de spotlights te zetten.”

Aanmelden
Werkzoekenden kunnen zich nog aanmelden voor deze drieluiktraining die start op 11 november via: https://jobon.nl/events/drieluik-vind-werk-dat-bij-je-past-zonder-te-solliciteren (https://jobon.nl/events/drieluik-vind-werk-dat-bij-je-past-zonder-te-solliciteren). Meedoen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Alle 3 de workshops starten om 10.00 uur en eindigen om 12.30 uur.

Drieluik vind werk dat bij je past zonder te solliciteren Drieluik vind werk dat bij je past zonder te solliciteren