Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Hoorn zijn bekend

04-11-2021

HOORNGIDS HOORN | De leden van GroenLinks hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 afgelopen woensdagavond 3 november vastgesteld. GroenLinks Hoorn komt met een indrukwekkende lijst van minimaal 40 kandidaten. De lijst toont lef, met oog voor de mens, het potentiële team en de mix tussen nieuw en ervaren.

Lijsttrekker Roy Drommel heeft zin in de campagne. “Afgelopen jaar zijn veel nieuwe mensen actief geworden bij GroenLinks. Zij dragen allemaal op hun manier ons groene, sociale en inclusieve geluid uit. We zijn een goed team. Hier zit veel energie in!”

Trots
De zittende raadsleden en wethouder vormen met trots de lijstduwers op deze lijst. “We hebben zoveel absoluut talent als nieuwe aanwas gekregen dat we met búitengewoon veel vertrouwen naar de toekomst van GroenLinks Hoorn kijken”, aldus Samir Bashara. De kandidaten in de top 7 draaien al een jaar mee in de huidige fractie, als commissielid of fractievolger. Zij worden hierin actief begeleid door de zittende raadsleden. Een inwerkprogramma ‘on the job’. Dit heeft zeker geholpen bij een goede beeldvorming over de kandidaten, hun talenten en de onderlinge dynamiek in dit team, vertelde Harry Bakker, voorzitter van de kandidatencommissie, tijdens zijn verantwoording.

Vernieuwing, verjonging en diversiteit
De kandidaten vormen een gemotiveerd en daadkrachtig team, waarbij versterking van elkaars kwaliteiten in een open communicatie voorop staat. De kandidatencommissie heeft voor de selectie van de kandidaten daarom als uitgangspunten gehanteerd: Vernieuwing, verjonging en diversiteit. En dat is zeer geslaagd. Dit team is divers vanuit culturele achtergrond, opleiding, ervaring, leeftijd, geaardheid én woont verspreid in de gemeente.
Komende maanden zal GroenLinks Hoorn de kandidaten persoonlijk aan u voorstellen. Houd dan ook de website (hoorn.groenlinks.nl (http://hoorn.groenlinks.nl)), de facebookpagina (facebook.com/groenlinkshoorn (http://facebook.com/groenlinkshoorn)) en Instagram (@GroenLinksHoorn) in de gaten. Uiteraard zullen zij ook op diverse momenten in de wijken in Hoorn en in Blokker en Zwaag zichtbaar zijn.

Foto @Nico Bakker vlnr: 6. Elise van Os, 5. Joyce Beuken, 3. Marion van der Bijl, 4. Willem Kukler, 1. Roy Drommel en 2. Stephan Lallhit (niet op de foto: nummer 7. Rico Klaassen Bos) 

Kandidaten GR22 GroenLinks Hoorn Kandidaten GR22 GroenLinks Hoorn