Hoornse amendementen en moties

Gemeenteraadsvergadering 9 november

HOORNGIDS HOORN | Aan het begin van de Hoornse raadsvergadering lagen er negen amendementen en vier moties te wachten op instemming. Aan het eind van de vergadering werd hierover gestemd. Niet alles werd in stemming gebracht. Het amendement van Fractie Tonnaer over de bijdrage van Recreatieschap in de kosten voor het stadsstrand werd aangehouden evenals het amendement van deze fractie om de Hoornse bijdrage aan de organisatie Noord-Holland Boven Amsterdam te verlagen. De betrokken wethouder kon toezeggen dat beide zaken de aandacht kregen in de richting die de amendementen aangeven

Ingetrokken moties

Twee moties van de PvdA werden ingetrokken. Het betrof het voorstel om de participatieverordening te verbeteren naar het model van de VNG en het voorstel om een skatebaan te realiseren. Er is toegezegd daarmee aan de slag te gaan en te beginnen met een overleg met de jongeren die dat wensen.

Unanieme instemming

Er kwam een unanieme instemming met het amendement om extra geld uit te trekken voor het verfraaien van de binnenstad met meer bloemmanden. Naast Fractie Tonnaer tekenden PvdA, GroenLinks een VVD voor dit amendement.

Aangenomen moties en amendementen

Het amendement over het indexeren van prijscompensaties voor  de subsidieontvangers was ingediend door Fractie Tonnaer, GroenLinks, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie en de VVD en werd aangenomen. Dat gold ook voor het amendement om in de begroting rekening te houden met aan te leggen wandel- en beweegroutes, ingediend door Sociaal Hoorn, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD.

Er was ook instemming met het amendement van Sociaal Hoorn, GroenLinks, ChristenUnie en PvdA om een pilot te starten met een tijdelijke fietsenstalling in de binnenstad. Voor het tegengaan van leegstand in de binnenstad kregen VVD, Sociaal Hoorn en PvdA groen licht voor hun amendement. Om vergunningverlening sneller te laten verlopen werd in een amendement van VVD, GroenLinks en ÉénHoorn extra geld gevraagd. Een meerderheid van de raad is het daarmee eens.

Er restte de raad in de vergadering nog het in stemming brengen van drie overgebleven moties. De motie van ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en VVD om de bouweisen voor waterberging en vergroening bij bouwprojecten aan te scherpen werd goedgekeurd. Ook de motie waarin wordt gepleit om energiearmoede tegen te gaan kreeg niet alleen de instemming van de indienende fracties PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en VVD, maar de instemming van een meerderheid van de raad.

Wilde motie Fractie Tonnaer kreeg weinig instemming

De wilde motie van Fractie Tonnaer om weggehaalde zebrapaden weer terug te plaatsen kreeg weinig instemmende vingers omhoog.

Instemming met de begroting

De begroting 2022 werd unaniem goedgekeurd.

Bron: Redactie HoornGids

De gemeenteraad stemt over de ammandementen en moties De gemeenteraad stemt over de ammandementen en moties