Sint Nicolaas arriveert zaterdag 13 november in Hoorn

De intocht is aangepast vanwege verscherpte coronamaatregelen

Op zaterdag 13 november meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van zijn Pieten, de Hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en een ruim vol pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door burgemeester Jan Nieuwenburg, de Berend Botje Kinderburgemeester en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

De intocht is dit jaar wel anders dan anders, zo is een groot deel van het programma geschrapt. Om 11.45 uur komt de stoomboot aan aan de Doelenkade. Van 12.00 tot 14.00 uur maakt Sinterklaas een rondrit door de stad. De podiumprogramma’s in zowel de haven als op de Roode Steen zijn komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is er een extra lange optocht met super veel korte stops onderweg. De organisatie vraagt aan bezoekers om met zo weinig mogelijk volwassenen te komen. De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn.

Verkleedwedstrijd
Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint een mooie wedstrijd bedacht. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een mooie prijs.

Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie een prijs zou kunnen winnen. De 3 winnaars krijgen thuis bezoek van Piet die de gewonnen prijs persoonlijk komt brengen. SPANNEND!

Sinterklaas Sinterklaas