Nieuwe hub online supermarkt in Zwaagdijk feestelijk geopend

Websuper Picnic levert eerste bestellingen in Westfriesland

HOORNGIDS REGIO | Online boodschappen bestellen bij supermarkt Picnic is met ingang van vandaag ook mogelijk in de gemeentes Hoorn, Medemblik, Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec. Met het openen van de hub door de wethouders Helling en Nederpelt is het officiële startsein gegeven voor de markante elektrische wagentjes die, gevuld met boodschappen, vanaf nu de straten van Westfriesland zullen begroeten.

Nog voordat de eerste bestellingen vanuit de hub (het lokale distributiepunt) aan Marktplein 2-4-6 in Zwaagdijk bij klanten zijn bezorgd, hebben zich al 7000 Westfriezen ingeschreven via de Picnic-app. “Nu we ook echt zichtbaar zijn in de straten van dit deel van de provincie Noord-Holland, verwachten we dat het aantal aanmeldingen nog wel even door zal groeien”, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller. De websuper begint met vijftien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers.

Helemaal van deze tijd
“Op dezelfde wegen waar ooit de SRV-man met een zeer beperkt aanbod zijn klanten bezocht, rijden nu de elektrische vrachtwagentjes met een haast ongelimiteerde keus aan producten. Westfriesland heeft er een eigentijdse boodschappenservice en duurzame onderneming bij, en die zijn beide even welkom”, aldus de Medemblikse wethouder Harry Nederpelt. Wethouder Arthur Helling van Hoorn voegt daar aan toe: ”Picnic is een duurzaam en vernieuwend initiatief. Dit biedt de Westfriese inwoners een nieuwe service.”

Minder CO2
Doordat mensen zelf niet meer naar de supermarkt rijden, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. De elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en compact. Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Foto: Wethouder Nederpelt  (Medemblik) en wethouder Helling (Hoorn) openen de hub in Zwaagdijk

Websuper Picnic geopend Websuper Picnic geopend