Mantelzorgers in het zonnetje gezet

12-11-2021

HOORNGIDS REGIO | Woensdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorg is niet vanzelfsprekend, maar bijzonder. En daarvoor verdienen mantelzorgers waardering. Tijdens de Dag van de Mantelzorg hebben wethouder Kholoud Al Mobayed en gemeentesecretaris Guy Heemskerk medewerkers van de gemeente die mantelzorger zijn, in het zonnetje gezet. 

Ze vinden het belangrijk dat de gemeente als werkgever aandacht heeft voor medewerkers die hun werk moeten combineren met intensieve zorg voor een familielid of vriend. Niet alleen op de Dag van de Mantelzorg, maar gedurende het hele jaar.

Ruimte voor oplossingen
Mantelzorg is moeilijk te plannen en kan emotioneel zwaar zijn. Aandacht, begrip en ruimte voor oplossingen dragen bij aan een gezonde werk-privébalans van de mantelzorger. De wethouder en gemeentesecretaris spraken de hoop uit dat iedere werkgever zich hier bewust van is en samen met de medewerker zoekt naar mogelijkheden om werk en zorg goed te kunnen combineren.

Een waardering voor uw mantelzorger
Ontvangt u zelf mantelzorg en wilt u uw mantelzorger een waardering geven? Dan kunt u als inwoner van Hoorn een waardering ter waarde van € 100 aanvragen voor uw mantelzorger. De mantelzorger zelf mag ook buiten de gemeente Hoorn wonen. Voor meer informatie en om een mantelzorger aan te melden kijkt u op de pagina Mantelzorgwaardering.

Foto: In het midden achterin wethouder Al Mobayed en gemeentesecretaris Heemskerk, met om hen heen mantelzorgers die bij Gemeente Hoorn werken

Dag van de Mantelzorg gemeente Hoorn Dag van de Mantelzorg gemeente Hoorn