Sinterklaas is aangekomen in Hoorn!

13-11-2021

HOORNGIDS HOORN | Afstand houden en Sinterklaas gaan niet samen. Gelukkig is Sinterklaas zelf als kwetsbare oudere dubbel gevaccineerd en zal, zo liet hij via een van zijn Pieten weten, binnenkort zijn boosterprik gaan halen. Dat is maar goed ook want iedereen wou Sinterklaas een hand geven.

Vanwege de corona-maatregelen leek het Sint beter om dit jaar niet met de stoomboot in Hoorn aan te komen. Hoe hij wel aan wal kwam is vooralsnog een mysterie. Maar hoe dan ook: de Goedheiligman is er! De optocht was strak gepland en gebonden aan een strikt tijdschema. Maar door opdringend publiek moest de Sint af en toe halt houden, waardoor het tijdschema niet strak kon worden gehandhaafd.

Terwijl Sinterklaas op zijn schimmel letterlijk en figuurlijk hoog boven alles uitstijgt, zijn Pieten druk doende om uitgestoken kinderhanden te vullen met snoepgoed. Showband Hoorn speelt ’Zie ginds komt de stoomboot’, de Sinterklaassfeer zit er goed in! We gaan de komende tijd nog veel van de Sint horen en zien!

Sinterklaas is aangekomen in Hoorn Sinterklaas is aangekomen in Hoorn